16/09/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην Κω με δράση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών

Έπειτα από συλλογή νεότερων στοιχείων που ανέκυψαν κατόπιν διενέργειας συστηματικής – ενδελεχούς έρευνας και περαιτέρω αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Κω, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), της ΕΥΠ και της EUROPOL που συνέδραμε στην έρευνα με  κινητό Γραφείο Επιχειρήσεων (Mobile Office), αναφορικά με τη δράση του υπόψη κυκλώματος στην νήσο Ρόδο, συνελήφθησαν την 26.01.2021 δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 47 ετών για παράβαση των άρθρων 187 και 216 του Π.Κ.  και του Ν. 4251/2014.

 

Ειδικότερα,  στελέχη του Γρ. Ασφαλείας του Λιμεναρχείου μαζί με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ)  της Λιμενικής Αρχής της Κω μετέβησαν στη Ρόδο, όπου με τη συνδρομή – συνεργασία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και  υπό τις οδηγίες της ΔΑΠΘΑΣ, συνέλαβαν τους προαναφερόμενους αλλοδαπούς  οι οποίοι φέρονται: α) ότι προμήθευαν τους παράνομα διακινούμενους αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα  και β) ως στενοί συνεργάτες ατόμου που αναζητείται και φέρεται να έχει υψηλή θέση στην ιεραρχία του κυκλώματος που διακινεί παράνομα τους αλλοδαπούς από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα,  και στην συνέχεια εξασφαλίζει την διαμονή τους σε safe house στη ν. Ρόδο, έως ότου τους προμηθεύσουν με πλαστά έγγραφα (διαβατήρια, μισθωτήρια ακίνητης περιουσίας, τεστ Covid), προκειμένου να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Στην κατοχή του 28χρονου αλλοδαπού, που επρόκειτο να παραδώσει πλαστά έγγραφα σε μετανάστη,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) ταυτότητα χώρας της Ε.Ε. αμφιβόλου γνησιότητας, πλήθος εμβασμάτων μεταφοράς χρημάτων, το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ενενήντα ευρώ (390€) και ένα (01) κινητό τηλέφωνο το οποίο προσπάθησε να καταστρέψει, ενώ σε νομότυπη κατοίκον έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  1. Επτά (07) αμφιβόλου γνησιότητας Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης.
  2. Τέσσερις (04) φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.
  3. Δύο (02) αμφιβόλου γνησιότητας – υδατογραφήματα ταξιδιωτικών εγγράφων (μήτρες) πιθανότατα Ιταλικών Αρχών.
  4. Φωτ/φο άδειας διαμονής και Βεβαίωσης Απόδοσης ΑΦΜ τρίτου προσώπου.
  5. Συνολικά είκοσι έξι (26) εμβάσματα μεταφοράς χρημάτων, διαφόρων χρηματικών ποσών εταιρειών.
  6. Μία (01) ταυτότητα αλλοδαπού.
  7. Πέντε (05) κάρτες τραπεζικών αναλήψεων.
  8. Μία (01) συσκευασία η οποία περιέχει μία συσκευή κινητού τηλεφώνου.
  9. Μία (01) συσκευή ασύρματου δικτύου δεδομένων
  10. Μία (01) κάρτα μνήμης
  11. Τρεις (03) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας
  12. Έξι (06) συσκευασίες καρτών κινητής τηλεφωνίας διαφόρων εταιρειών
  13. Έξι (06) κάρτες κινητής τηλεφωνίας με αποσπασμένες τις κάρτες sim.

 

Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή της Κω, ενώ η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων εξακολουθεί να συλλέγει – αναλύει στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση  και να επεξεργάζεται σε  βάθος όλες τις πληροφορίες με σκοπό την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος και συναφών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται τόσο στην  Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Φωτογραφία αρχείου.

Related posts

Καρλόβασι: Γυναίκα συνελήφθη για πώληση καπνικού προϊόντος σε ανήλικο

admin

Υπόθεση λαθρεμπορίας στη Χίο: 12.500 κινητά εντοπίστηκαν από το Λιμενικό

admin

Σύλληψη 47χρονου στη Σάμο για ναρκωτικά και κλοπές

admin

Τροχαίο με Γερμανούς τουρίστες στον δρόμο Βαθύ–Πυθαγόρειο

admin

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σε ισχύ: Βαρύτερες ποινές, αυστηρότερος έλεγχος

admin

Tο Λιμενικό ακινητοποίησε ταχύπλοο διακινητών – Συνελήφθησαν οι χειριστές

admin

Συλλήψεις 30χρονου με καταδικαστική απόφαση για ναρκωτικά και 23χρονου με πλαστό διαβατήριο

admin

Κρυψώνα σε παρτέρι αποκάλυψε πλαστά έγγραφα – Σύλληψη δύο ανηλίκων στo Καρλόβασι

admin

Τροχαίο υλικών ζημιών στα Κοντακαίικα – Οδηγός σε κατάσταση μέθης

admin