28.9 C
Σάμος
04/07/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σάμο

Σήμερα, 30 Ιουνίου 2024, η Ελλάδα γιόρτασε πανελλαδικά την καθιερωμένη «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή στη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Σάμο.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας το πρωί, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου στη Μυτιλήνη, Αγίου Αρτεμίου στη Χίο, και Αγίου Νικολάου στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε δοξολογία υπέρ των Αποστράτων Αστυνομικών. Η εκδήλωση περιλάμβανε και την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθούμενη από δεξιώσεις.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, τοπικών φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστικών ενώσεων του αστυνομικού προσωπικού και των ενώσεων αποστράτων. Η παρουσία ήταν εντυπωσιακή, δείχνοντας τη σημασία της ημέρας για την ελληνική κοινωνία.

Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς. Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην επιβράβευση και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και στο κοινωνικό σύνολο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Related posts

Σύλληψη δύο ατόμων στη Σάμο για διατάραξη ησυχίας

admin

Λιμενικό Σώμα: Πρωτοφανής διαδικασία μεταθέσεων “τιμωρεί” τα στελέχη με περισσότερα μόρια

admin

Συλλήψεις για πλαστογραφία και απόπειρα κλοπής – Τροχαίο ατύχημα

admin

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στη Σάμο για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

admin

Ακυβερνησία ταχύπλοου σκάφους στη Σάμο

admin

Τροχαίο ατύχημα στην Ικαρία

admin

Αστυνομικό Δελτίο

admin

Συνελήφθη 67χρονος στη Σάμο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

admin

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin