16.7 C
Σάμος
22/04/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στη Σάμο

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, θα επισκεφθεί τη Σάμο την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Θεόδωρο Βάνια. Η επίσκεψη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των δασών από πυρκαγιές και την αναβάθμιση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης του νησιού.

Στις 12:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης. Κατά τη συνάντηση αυτή θα παρουσιαστούν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα νέα μέτρα για την προστασία των δασών από πυρκαγιές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της τρέχουσας κατάστασης και των βημάτων που λαμβάνονται για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Πριν από τη συνάντηση, ο κ. Κικίλιας θα παρακολουθήσει την άσκηση “ΚΕΡΚΗΣ 2024” στον Δήμο Δυτικής Σάμου. Η άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της ενίσχυσης της ετοιμότητας των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας της περιοχής, παρέχοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων απειλών.

Επιπλέον, ο Υπουργός θα συναντηθεί με εθελοντές πυροσβέστες, αναγνωρίζοντας την κρίσιμη συμβολή τους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Related posts

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για το σύστημα ελέγχου ζύγισης αλιευμάτων

admin

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Σάμου σχετικά με τις μαστογραφίες

admin