30 C
Σάμος
20/07/2024
Σαμιακά

Επίσκεψη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Την περασμένη Πέμπτη, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σάμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την προστασία των ζώων. Το μάθημα ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέρον και συμμετοχή από τα παιδιά, τα οποία έδειξαν μεγάλη προθυμία να μάθουν και να συζητήσουν για τα δικαιώματα των ζώων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε ένα σοβαρό ζήτημα: πολλά παιδιά ανέφεραν περιστατικά κακοποίησης ζώων που έχουν γίνει μάρτυρες. Χαρακτηριστικές εκφράσεις των μαθητών περιλάμβαναν αναφορές σε ανθρώπους που χτυπούν ή παραμελούν ζώα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο διαδεδομένο είναι αυτό το πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

Αυτό το είδος εμπειρίας, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο. Σε πολλές σχολικές επισκέψεις, τα παιδιά μοιράζονται παρόμοιες ιστορίες, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για εντατική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των ζώων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σάμου τονίζει ότι τέτοιες πράξεις κακοποίησης δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες και ότι είναι σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά πως η κοινωνία και η νομοθεσία απαγορεύουν και τιμωρούν τέτοιες ενέργειες. Μέσα από τη συζήτηση, έγινε σαφές ότι τα παιδιά μπορούν να γίνουν η φωνή των ανυπεράσπιστων ζώων και έδειξαν μεγάλη διάθεση να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Blondy, ενός αδέσποτου σκύλου από το Μεσόκαμπο, ο οποίος κέρδισε τις καρδιές των μαθητών με την καλοσύνη και την αγάπη του. Τα παιδιά χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του Blondy, και αυτό βοήθησε να φύγουν τα «μαύρα σύννεφα» της συζήτησης για την κακοποίηση των ζώων.

Ο φιλοζωικός σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς Ευγενία Τραγάκη, Άσπα Παπαμιχαλή, Κατερίνα Θεοχαροπούλου, Μαρία Ηλιοπούλου, Φωτεινή Τσαούσκα, Βασιλική Κουκουμή και Γραμματική Μανωλακαίνα, τους γονείς και ιδιαίτερα τα παιδιά για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον τους.

Τέλος, μια ευχάριστη είδηση: το σχολείο ενημέρωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σύντομα στην υιοθεσία μιας αδέσποτης γάτας που εμφανίστηκε στον χώρο, μια κίνηση που δείχνει τη δέσμευση για την προστασία των ζώων.

Related posts

Εκτροπή κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη λιμένα Σάμου για τις Γιορτές Κρασιού

admin

Δραστηριότητες του Μητροπολίτη Ευσεβίου σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για την Παραίτηση της Παιδιάτρου κα. Λάμπρου Δήμητρα

admin

Ευχαριστήριο Μήνυμα προς το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Karlovassi Open City 2024: Όλες οι εκδηλώσεις αναλυτικά

admin

Έκτακτο δελτίο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Σάμου και Ικαρίας

admin

ΕΛΤΑ Σάμου: Γρήγορη επίλυση προβλήματος και αποκατάσταση υπηρεσιών ύστερα από κατάρρευση ψευδοροφής

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί λύσεις για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στους Μυτιληνιούς

admin

Έναρξη παραλαβής σταφυλιών στο Οινοποιείο Καρλοβάσου

admin