22/07/2026
Σαμιακά

Επιστολή Επιμελητηρίου Σάμου για το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον Covid-19

epimelhthrio

Επιστολή  προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής με θέμα «Εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας, με την μείωση του τζίρου τους και την προσπάθεια διατήρησης των θέσεων εργασίας, συνεισφέροντας έτσι, στην διατήρηση της απασχόλησης και της προσφοράς στην κοινωνία.

Με όλα τα μέτρα και τις υποχρεώσεις τους ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα. Αυτό της υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το ανεμβολίαστο προσωπικό, το οποίο για οποιοδήποτε λόγο η μή ορθή υποβολή επιφέρει πρόστιμο δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Θεωρούμε ότι αυτό εκθέτει τις μικρές επιχειρήσεις καθώς υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος κατά την υποβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Μια διαδικασία η οποία πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετό προσωπικό, παρόλο που τα στοιχεία των εργαζομένων υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μπορούσε ο εργοδότης να τα αντλήσει απευθείας.

Παρακαλούμε όπως, καταργηθεί το υπέρογκο αυτό πρόστιμο για λάθη που γίνονται κατά την υποβολή ή τουλάχιστον να απλοποιηθεί η διαδικασία και τα στοιχεία να αντλούνται αυτόματα με την καταχώρηση του ΑΦΜ του εργαζομένου.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Drones, τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική έρχονται στα 14 αεροδρόμια της Fraport, ανάμεσά τους και η Σάμος

Βρέθηκε βέρα και παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας

Σάμος: Το Σωματείο εργαζομένων στον τουρισμό ζητά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Κίνδυνος υποβάθμισης για το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Παγώνδα

Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στο Νοσοκομείο Σάμου

Σάμος: Δικαστική νίκη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ την Παρασκευή