01/05/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στο ακρωτήρι Πράσσο

Σήμερα 18/09/2018 και ώρα 10:00 το πρωί ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου έλαβε κλήση από το Λιμεναρχείο Σάμου για να συνδράμει στην διάσωση και απεγκλωβισμό μεταναστών σε δύσβατη περιοχή του ακρωτηρίου Πράσσου. Η διασωστική ομάδα του συλλόγου καθώς επίσης και η Πυροσβεστικη Υπηρεσία με την συμμετοχή του υποδιοικητή της απέπλευσε στις 10:24 από το Μαλαγάρι με το διασωστικό σκάφος του συλλόγου Γοργώ ΤΣ 137 για το σημείο όπου και απεγκλώβισε 30 περίπου μετανάστες (τα περισσότερα γυναικόπαιδα).

Στην συνέχεια μετεπιβίβασε τους μετανάστες στο Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού. Το συμβάν έληξε με την ασφαλή επιστροφή του σκάφους στο Μαλαγάρι στις 11:45.

Την επιχείρηση συντόνιζε το Λιμεναρχείο Σάμου και συμμετείχαν το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Έκλεψε αυτοκίνητο στο Πυθαγόρειο και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω

Ενεργοποιήθηκαν τα sprinklers στο «Νήσος Σάμος» εν πλω

Τροχαίο στο Καρλόβασι: Δύο τραυματίες από ανατροπή μοτοσικλέτας

Νέα συμφωνία για επιθεώρηση πλοίων ελληνικής σημαίας

Στο αεροδρόμιο Σάμου σύλληψη αλλοδαπού που επιχείρησε να φύγει με πλαστό έγγραφο ασύλου

Επίσκεψη του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο – ενημέρωση για το έργο και τα προβλήματα της Υπηρεσίας