28/07/2026
Περιφερειακά

Εργασίες βελτίωσης οδικής ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου Σάμου

ΦΩΤΟ-Β

Προκηρύχθηκε χθες (21/2) ανοικτός διαγωνισµός  μέσω του Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ., για την ανάθεση του έργου «Εργασίες Βελτίωσης Επιπέδου Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Σάμου  εκτιμώμενης αξίας 735.000,00 €(με ΦΠΑ).

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020»  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους.

Η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων-Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας, στα πλαίσια της ανάλυσης ατυχημάτων, κατέληξε ότι σε πολλά τμήματα υπάρχουν αρκετές σοβαρές φθορές του οδοστρώματος, ενώ είναι φανερή η έλλειψη οριζόντιας καικατακόρυφης σήμανσης.

Το έργο προβλέπει επεμβάσεις σε συγκεκριμένες θέσεις στο Τριτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο και στο Επαρχιακό Δίκτυο της Σάμου . Οι επεμβάσεις αφορούν την τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης, οριζόντιας σήμανσης, στηθαίων ασφαλείας, γραμμικής οριοσήμανσης και οριοδεικτών.

Επίσης αφορούν φυτοκοπή-κλαδοκοπή, επίστρωση ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής στρώσης, καθαρισμό ερείσματος, αποξηλώσεις-καθαιρέσεις-μεταφορές. Τα τμήματα στα οποία θα γίνουν οι επεμβάσεις παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση ατυχημάτων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος