18/11/2025
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Όλοι στις κινητοποιήσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη

Σάμος, 12:00 το μεσημέρι Πλατεία Καρλοβάσου

Ικαρία, 12:00 το μεσημέρι Πλατεία Ευδήλου και Ράχες

    13:30 πλατεία Αγίου Κηρύκου

 Η εκπαίδευση των παιδιών μας δεν είναι κόστος. Δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα με τα πτυχία τους να πουλιούνται. Δεν μπορεί η πλειοψηφία των παιδιών να θέλει 19 για να περάσει Ιατρική και το παιδί του πλούσιου να μπορεί να μπει με 120.000 € και ας έχει γράψει 9.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το δίκαιο αγώνα φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το οποίο προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση, τη διάλυση των πτυχίων, κάνει πιο ακριβές τις σπουδές των παιδιών μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, υποβαθμίζουν τις σπουδές, ενισχύουν την επιχειρηματικότητα μέσα στις σχολές, βάζουν εμπόδια στα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θέλουν αυριανούς εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία εκπαιδευτικών, τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο τόσο στα νησιά μας όσο και σε όλη τη χώρα για να μην ψηφιστεί το αναχρονιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο. Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις τους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Πτυχία με αξία και επαγγελματικά δικαιώματα με βάση το πτυχίο. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, υποδομές, εργαστήρια, σύγχρονα κτίρια και ασφαλή, δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους με δωρεάν στέγαση, σίτιση, μεταφορά,

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τώρα να αποσυρθεί!

Στην πράξη καταργούνται οι αντιδραστικοί νόμοι και

υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους

όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις

Related posts

ΕΣΠΕΕ Σάμου: Παρέμβαση σε Στεφανάδη για το πολυνομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ

admin

17 Νοε 1943 : Ο βομβαρδισμός της Σάμου

admin

Ελεγχόμενη καύση που ξέφυγε στη Χώρα με δύο εγκαυματίες

admin

Ξεκινά ξανά το φυσικοθεραπευτήριο του Νοσοκομείου Σάμου μετά από έξι χρόνια

admin

Η Σάμος Τίμησε τα 113 Χρόνια από την Ένωση με την Ελλάδα

admin

Αγριογούρουνα έσκαψαν τον χώρο έξω από την παιδική χαρά στη Βλαμαρή

admin

Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στους Κουμαραδαίους

admin

Συνεχής η ροή επισκεπτών από το Κουσάντασι

admin

Εκδήλωση υποδοχής νέων εκπαιδευτικών από την ΕΛΜΕ Σάμου

admin