10/09/2026
Δήμος

Εσπερίδα : «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο»

dimotiko theatro peiraia

Ο Δήμος Πειραιά στo πλαίσιο της αδελφοποίησής του με τον Δήμο της Δυτικής Σάμου και την επικείμενη αδελφοποίηση με την Ανατολική Σάμο, διοργανώνει εσπερίδα με τίτλο: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο».

Στόχος της εσπερίδας είναι να αναδειχθούν οι διαφορετικές όψεις του νησιού και της ιστορίας της Σάμου, αλλά και οι σχέσεις του και οι δεσμοί του με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, που αποτελούσε πάντα τα προπύλαια στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Δύση.

Μια πλειάδα εκλεκτών ομιλητών θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την ιστορία και τη δυναμική των δύο τόπων. Παράλληλα, θα διερευνηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων τους. Η εσπερίδα φιλοδοξεί συγχρόνως να φέρει σε επαφή ανθρώπους με κοινές καταγωγές από τη Σάμο και τον Πειραιά, ενδυναμώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο τόπους.

 

Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 20.00.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Σάμος: Πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης στην Καστανιά

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Παπαθεοφάνους σε Τζεβρένη: «Παντελώς αβάσιμα, αναπόδεικτα και ψευδέστατα» τα περί απαξιωτικών συμπεριφορών

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φλώρα Τζεβρένη από την παράταξη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου – Καταγγέλλει απαξιωτική συμπεριφορά