7.8 C
Σάμος
24/02/2025
Πολιτικά

Εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων οργανώσεων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο.

Ενόψει των επερχόμενων Εσωκομματικών Εκλογών του Κόμματος  με ημερομηνία   διεξαγωγής  τους  την   13   Μαΐου  2018,  ενημερώνονται  τα  μέλη  του  Κόμματος  ότι,  προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα  του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν με βάση το  Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να καταβάλουν  την  καθορισμένη  ετήσια  οικονομική  συνδρομή  για  το  έτος  2018.  Σε  αντίθετη  περίπτωση  αποκλείονται  από  το  δικαίωμά  τους  να  συμμετάσχουν  στη  διαδικασία  εκλογής  των  Οργάνων   της   Πανελλαδικής   Οργάνωσης,   είτε   ως   εκλογείς   είτε   ως   υποψήφιοι   για  οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση.

Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Όσα μέλη του Κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018  και  έχουν  λάβει  την  κάρτα  μέλους,  έχουν  το  δικαίωμα  του  εκλέγειν  και  εκλέγεσθαι.
  2. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα  του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του Κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους,

α)  έως  τις  10.04.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής με αντικαταβολή, δηλαδή με την παραλαβή της κάρτας.

β) έως  τις  04.05.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής ηλεκτρονικά, με την υποβολή της αίτησής τους.

Υπενθυμίζεται  ότι,  η ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018 ανέρχεται στο ποσό  των δώδεκα ευρώ (12,00€), ενώ υπάρχει η δυνατότητα καταβολής συνδρομής για δύο (2)  έτη,  συνολικού  ύψους  είκοσι  δύο  ευρώ  (22,00  €)  και  για  τρία  (3)  έτη,  συνολικού  ύψους  τριάντα ευρώ (30,00 €).

Οι προθεσμίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έχουν ως εξής:

  1. Η  δήλωση  υποψηφιότητας  για  την  εκλογή  στο  αξίωμα  του  Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο.  υποβάλλεται  στην  αρμόδια  Ν.ΕΦ.Ε.,  εγγράφως  και  επί  αποδείξει,  από  την  10:00  ώρα  της  Τετάρτης, 25 Απριλίου 2018 έως την 19:00 ώρα της Παρασκευής, 27 Απριλίου 2018.
  • Η δήλωση υποψηφιότητας Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. πρέπει να  υπογεγραμμένη  από τριάντα (30)  μέλη του Κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στην οικεία Νομαρχιακή Οργάνωση και  είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι  υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.
  • Η δήλωση υποψηφιότητας Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. πρέπει να  υπογεγραμμένη  από είκοσι (20)  μέλη του Κόμματος που είναι εγγεγραμμένα στην οικεία ΔΗΜ.Τ.Ο.  και  είναι ταμειακώς ενήμερα κατά την ημέρα υποβολής της υποψηφιότητας, που δηλώνουν ότι  υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου υποψηφίου.
  1. Η δήλωση υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του μέλους της ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ε.  υποβάλλεται  στην αρμόδια Ν.ΕΦ.Ε., εγγράφως και επί αποδείξει, από την 10:00 ώρα της Τετάρτης, 25 Απριλίου  2018 έως την 19:00 ώρα της Παρασκευής, 27 Απριλίου 2018.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες θα πρέπει να ενημερωθούν αν  συντρέχει στο πρόσωπό τους  κώλυμα εκλογιμότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 3 της Εγκυκλίου.

Related posts

Νέα Δημοκρατία Σάμου: Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ανασκόπηση, πολιτικές αιχμές και παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα

admin

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με Ψηφιακό Διάλογο, Συμμετοχή & Καινοτομία

admin