27.2 C
Σάμος
21/07/2024
Σαμιακά

Παράταση συμβάσεων ζητούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Επιστολή στο υπουργείο Εργασίας απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα του δήμου, με την οποία ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Οι υπογράφοντες την παρούσα, οι οποίοι είμαστε τοποθετημένοι για χρονικό διάστημα 8 μηνών σε Υπηρεσίες του Δήμου Σάμου προς εκτέλεση της υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ και στο πλαίσιο της δράσης: “ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020”,που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, επαγόμεθα τα εξής:

Όλοι οι συμμετέχοντες είμαστε απασχολούμενοι ηλικίας 18 ετών και άνω και υπηρετούμε σε ένα Δήμο που έχει πληγεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα το οποίο αναμένεται να ενταθεί το προσεχές χρονικό διάστημα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου με νέες ροές μεταναστών και προσφύγων. Επιπλέον ο Δήμος Σάμου πρόκειται να διασπαστεί σε δύο νέους Δήμους οι οποίοι κατά την έναρξη της λειτουργίας τους είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στελέχωσης των Υπηρεσιών τους.

Για τους ως άνω λόγους και προκειμένου για την όσο το δυνατόν ομαλότερη και αποδοτικότερη   λειτουργία  των Υπηρεσιών του Δήμου μας προς όφελος των δημοτών, αλλά και των μεταναστών/προσφύγων και επισκεπτών/τουριστών, οι απασχολούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα:

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες (Κ.Υ.Α), ώστε με νομοθετική ρύθμιση να παραταθεί, η χρονική διάρκεια της απασχόλησής μας, κατά ένα έτος (12 μήνες) ή διαφορετικά κατά ίσο χρονικό διάστημα (8 μήνες) αυτόματα μετά το πέρας της παρούσας σύμβασης απασχόλησής μας.

Διότι:

  1. Ενώ στην υπ’ αριθ. 8/2018 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ σε εκτέλεση της οποίας τοποθετηθήκαμε αναφέρεται πως δεν καλύπτουμε διαρκείς και πάγιες ανάγκες, καθώς συγχρόνως, υφίστανται στον Οργανισμό κενές θέσεις καλυπτόμενες μόνο μέσω ΑΣΕΠ και όχι από προγράμματα του ΟΑΕΔ, οι ανάγκεςόμως είναι πραγματικές και οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας ανταποκρίνονται σε στοχευμένες απαιτήσεις της κάθε Διεύθυνσης των Εποπτευόντων Φορέων,  η ύπαρξή μας δε, στην κάλυψη των εν λόγω αναγκών, κρίνεται αντικειμενικά όλως απαραίτητη.
  1. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας οι Περιφέρειες και οι Δήμοιέχουν αποδυναμωθεί σημαντικά όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ο μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία προκηρύξεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού κατά το ήμισυ.
  1. Επιπρόσθετα ήδη έχουν επεκταθεί α) ΦΕΚ Αρ. ΦΕΚ 4528/17.10.18 τροποποίηση της αρ.6. 1714/5.1504/2016 κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα – προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΦΕΚ β 424) 10. (Ανάγκη δίμηνης επέκτασης της χρονικής διάρκειας του προγράμματος “Προώθηση απασχόλησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους και Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών – Β΄ Κύκλος (Δημόσια Πρόσκληση 9/2017). Οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣκαι

β) νέα Τροπολογία (21/02/2019) του Υπουργείου Εργασίας , Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης στο Νόμο 4597- Αρ. ΦΕΚ 35Α΄/28.02.2019 του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής με τίτλο : ” Για την κύρωση Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου & Οργανισμών Λιμένος ΑΕ – Διατάξεις για την λειτουργιά του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις… Ακολουθώντας δε τις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας, κρίνεται σκόπιμο, αναγκαίο και ικανό όπως, επεκταθεί η διάρκεια των 8/μηνιαίων συμβάσεών μας, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία εργαζομένων – ανέργων 2ης και 3ης ταχύτητας, πράγμα που αντιτίθεται στην Εργατική Νομοθεσία.

  1. Πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν ότι:

α) Πολλοί εκ των συμμετεχόντων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, από την μια πλευρά προσπαθούμε λόγω του νεαρού της ηλικίας μας να αποκτήσουμε μια ικανή προϋπηρεσία, η οποία πάντα ζητείται στην “πενιχρή” αγορά εργασίας, από την άλλη δε, πολλοί εξ’ ημών βρισκόμαστε σε ηλικία λίγο πριν την σύνταξη όπου χρειάζεται κάποιος αριθμός ενσήμων στην τελευταία “εργασιακή μας πενταετία “, συνεπώς, η 8/μηνιαία διάρκεια των προγραμμάτων είναι άκρως ελλιπής και δεν προσφέρει παρά ελάχιστα, τόσο στις ανάγκες τις δικές μας  όσο  και των Φορέων για ποιοτικότερη παρεχόμενη εργασία.

β) Οι αμοιβές μας είναι νόμιμο, δίκαιο και  εύλογο   να εναρμονιστούν με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ΟΤΑ, στους οποίους συμμετέχουμε, βασιζόμενες στις Αρχές της Ισότητας και Ισονομίας”.

Related posts

Σε μια από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις του Κόσμου το όνομα του βραβευμένου φοιτητή δημιουργού Στάθη Τσασάκου και της ομάδας του

admin

Εκτροπή κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη λιμένα Σάμου για τις Γιορτές Κρασιού

admin

Δραστηριότητες του Μητροπολίτη Ευσεβίου σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για την Παραίτηση της Παιδιάτρου κα. Λάμπρου Δήμητρα

admin

Ευχαριστήριο Μήνυμα προς το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Karlovassi Open City 2024: Όλες οι εκδηλώσεις αναλυτικά

admin

Έκτακτο δελτίο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Σάμου και Ικαρίας

admin

ΕΛΤΑ Σάμου: Γρήγορη επίλυση προβλήματος και αποκατάσταση υπηρεσιών ύστερα από κατάρρευση ψευδοροφής

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί λύσεις για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στους Μυτιληνιούς

admin