16/05/2026
Δήμος

Η “Ανατροπή” στο Πυθαγόρειο

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Πυθαγορείου. Το Πυθαγόρειο είναι η πιο αναπτυγμένη τουριστικά περιοχή της Σάμου, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται διάφορα προβλήματα καθημερινότητας· καθαριότητα, αποχετευτικό, κυκλοφοριακά ζητήματα, πεζοδρομήσεις, χώροι στάθμευσης, πεζοδρόμια, νερό ύδρευσης και άλλα.

Κατά την περιοδεία της δημοτικής παράταξης, ο επικεφαλής της, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, συνομίλησε με πολλούς κατοίκους. Απαντήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση και ακούστηκαν οι προτάσεις της δημοτικής παράταξης.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή”, οι προτάσεις και προτεραιότητες που βάζει για την περιοχή του Πυθαγορείου, είναι οι εξής:

1.      Ενιαία τιμολόγηση λογαριασμών τελών ύδρευσης σε όλη τη Σάμο, με θέσπιση κριτηρίων έκπτωσης, σε διάφορες κατηγορίες ατόμων ή περιοχών, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο του Πυθαγορείου, να πληρώνει το ακριβότερο νερό σε  έναν “ενιαίο” δήμο.

2.      Ανάδειξη και συντήρηση του αρχαίου θεάτρου (συντήρηση χώρων, επισκευή-συντήρηση σκηνής και κερκίδων) και δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από αυτό.

3.      Επέκταση πλακόστρωσης διάφορων δρόμων μέσα στο Πυθαγόρειο, όπως και προς Ρεματάκι.

4.      Συντήρηση-ασφαλτόστρωση δρόμου από τη διασταύρωση του δρόμου Πυθαγορείου-Βαθέος μέχρι το Ευπαλίνειο Όρυγμα και την Ιερά Μονή Σπηλιανής.

5.      Επέκταση δημοτικού φωτισμού προς την Ιερά Μονή Σπηλιανής.

6.      Πλήρης αξιοποίηση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, αλλά και αξιοποίηση-συντήρηση του παλιού δημαρχείου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστεί η πλατεία Ειρήνης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ

Ειδική συνεδρίαση ΔΣ Ανατολικής Σάμου – Προϋπολογισμός 2026

Η Σάμος στο βρετανικό Food and Travel Magazine: ταξίδι εξοικείωσης με τον ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά ευθύνες για το δυστύχημα στο Ηραίον

Δυτική Σάμος: Το πρόγραμμα εορτασμού για την Ύψωση της Σημαίας της Σαμιακής Επανάστασης

Έξι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΝΑ.Σ.Α. ζητούν απαντήσεις για τα σεισμόπληκτα κτήρια στη Σάμο