31.7 C
Σάμος
21/07/2024
Δήμος

Η Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου για το Περιφερειακό Ιατρείο 

Μετά λύπης μας, στις 13 Νοεμβρίου 2017 διαβάσαμε στο δημοσιογραφικό site Samos24.gr το άρθρο με τον τίτλο «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν Σάμου καταγγέλλει την Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου» όπου ευθέως, το Δ.Σ του Συλλόγου κατηγορεί την Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθοκάμπου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «…Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων εκφράζει τον αποτροπιασμό του στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου και στον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Μαραθοκάμπου…».

Παρότι το ανωτέρω σχόλιο είναι ιδιαιτέρως προσβλητικό και αμαυρώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Ενότητας που ως βασικό σκοπό έχει την διατήρηση του Περιφερειακού Ιατρείου στην περιοχή του Μαραθοκάμπου και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων, όντως, δεν γνωρίζει το σύνολο των περιστατικών και των ενεργειών της Δημοτικής Ενότητας και, όχι, ότι τα αγνοεί σκοπίμως.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε, εκ νέου, να σας παραθέσουμε τα γεγονότα ως έχουν, προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων. Κατ’ αρχάς, όπως αναφέρεται και στο ίδιο το ανωτέρω άρθρο  «….Η γιατρός ζητούσε να καθαρίζονται οι χώροι του Ιατρείου, το Κέντρο Υγείας όμως δε διαθέτει καθαρίστριες για τα περιφερειακά αγροτικά ιατρεία και έτσι το Τοπικό Συμβούλιο του Μαραθοκάμπου έχει διαθέσει μια καθαρίστρια για να καθαρίζονται οι χώροι του ιατρείου μια φορά την εβδομάδα…».

Η αλήθεια είναι ότι το Τοπικό Συμβούλιο του Μαραθοκάμπου παρότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του, αλλά ούτε και στην αρμοδιότητα του Δήμου εν γένει, να παρέχει υπηρεσίες καθαριότητας στο Περιφερειακό Ιατρείο  του Μαραθοκάμπου, προσφέρθηκε προς τούτο, με σκοπό να αποφευχθούν καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν κίνδυνο στην υγεία των πολιτών. Η καθαριότητα, λοιπόν, πραγματοποιείται δύο (2) φορές την εβδομάδα στο Περιφερειακό Ιατρείο  του Μαραθοκάμπου και μία (1)  φορά στο Παράρτημα που εδρεύει στον Όρμο Μαραθοκάμπου. Συνολικά, λοιπόν, η Δημοτική Ενότητα προσφέρει υπηρεσίες καθαριότητας τρεις (3) φορές την εβδομάδα στα περιφερειακά Ιατρεία του Μαραθοκάμπου.

Επιπλέον, με δεδομένο, ότι εντός του Περιφερειακού Ιατρείου, υπάρχει ιατρικός εξοπλισμός και διάφορα ιατρικά σκευάσματα, ήταν εξ αρχής απαραίτητη προϋπόθεση η καθαριότητα να πραγματοποιείται σε συνεννόηση με την Ιατρό κ. Αμυγδάλου, και υπό την επίβλεψη της, ως υπεύθυνης του Ιατρείου, αφού απώτερος σκοπός μας είναι να μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες της υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Τονίζουμε, και πάλι, ότι βασικό μας στόχος είναι η διατήρηση και στελέχωση του Θεσμού του Περιφερειακού Ιατρείου για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και για αυτό το λόγο προσπαθούμε με κάθε μέσο, ακόμη και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, να συνεισφέρουμε στην εύρυθμη λειτουργία του, σε συνεννόηση πάντα με την Ιατρό.

 

Ο Αντιδήμαρχος Σάμου

 

Εμμανουήλ Ισιδώρου

Related posts

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης των Μυτιληνιών

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους λόγω καύσωνα

admin

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Μνημόσυνο για τους δύο ήρωες πιλότους

admin

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin