13/08/2026
Περιφερειακά

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου απέκτησε συμπαραστάτη του Πολίτη

IMG_8521

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος εκλέχτηκε σήμερα το απόγευμα  από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως Συμπαραστάτης του Πολίτη. Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος προτάθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μουτζούρη,  έλαβε 18 ψήφους , έναντι 4 του κ.  Βενέτα και κανενός του κ. Ιωαννίδη οι οποίοι ήταν επίσης υποψήφιοι, σε σύνολο 29 παρόντων, ενώ βρέθηκαν επίσης 5 άκυρα και 2 λευκά.

Είναι η πρώτη φορά που Περιφερειακή Αρχή καταφέρνει να ενεργοποιήσει  το θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη, για την εκλογή του οποίου απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος