20/02/2025
Πολιτικά

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ-Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες

Την πρότασή της για άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τη Σάμο επαναφέρει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ Σάμου.

Στην ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου αναφέρει:

Η εικόνα χιλιάδων εγκλωβισμένων ανθρώπων στο νησί, μωρών, εγκύων, ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ να «ζουν» μέσα στο κρύο, τη βροχή και τις λάσπες δε μπορεί να είναι ανεκτή από το λαό του νησιού.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Υποστηρίζει και υλοποιεί την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους – θύματα του πολέμου και της εκμετάλλευσης στο νησί και τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση να μην παίζει με ανθρώπινες ζωές. Απαιτούμε:

  • Να μεταφερθούν τώρα σε δομές της ηπειρωτικής χώρας οι ευάλωτες ομάδες.
  • Να κλείσει άμεσα το hotspot. Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα. Να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα όπως και οι υπηρεσίες ασύλου. Εκεί να διατυπώνουν τα αιτήματα ασύλου κλπ και σε σύντομο χρόνο να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

Καμιά καθυστέρηση, κανένας εφησυχασμός. Κανείς να μη μείνει αδιάφορος.

Να δυναμώσει τώρα η πάλη για κλείσιμο των hotspot – απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη

Related posts

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin

Περιφερειακές Συνδιασκέψεις ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με Ψηφιακό Διάλογο, Συμμετοχή & Καινοτομία

admin

Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

admin

Οι ΤΕ Σάμου και Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ xαιρετίζουν τη συμμετοχή στην Απεργία

admin