28.9 C
Σάμος
28/07/2025
Σαμιακά

Η Τουρκία ανοίγει ξανά τη “στρόφιγγα” του μεταναστευτικού. Νέα άφιξη

Περιγραφή εικόνας

Συνολικά 30 μετανάστες έχουν εντοπιστεί πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Σάμο, με την τουρκική Ακτοφυλακή να μην βρίσκεται πουθενά .

Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι Τούρκοι έχουν «ανοίξει» τους καταυλισμούς μεταναστών-προσφύγων στην βορειοδυτική Τουρκία .

Η βάρκα εντοπίστηκε απο πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”, στη θαλάσσια περιοχή νότια του Πυθαγορείου.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πυθαγορείου, ενώ συνελήφθη ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

“Ο μαζικός εκτοπισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Κωνσταντινούπολη το τελευταίο διάστημα δημιουργεί νέο κύμα φυγής τους προς τα μικρασιατικά παράλια και από εκεί προς τα ελληνικά νησιά. Τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αυξήσουν τη δράση και τα κέρδη τους, υπό την ανοχή των τουρκικών Αρχών, που ανοίγουν τη «στρόφιγγα» κατά το δοκούν, προκειμένου να στείλουν τα δικά τους μηνύματα προς την Ελλάδα και την Ε.Ε”.

Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος,  όπως  είπε στο ethnos.gr, συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού.

 

Related posts

Ξεκινά ο Τρύγος στη Σάμο

admin

Ολοκληρώθηκαν οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στη Παναγιά του Κοτσικά

admin

Πρόγραμμα 4ου Ψεκασμού Κουνουπιών 2025: Δήμοι Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων

admin

Δεν έδεσε στο Καρλόβασι το «Διαγόρας»

admin

Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στη Σάμο για ψευδή κατάθεση

admin

Αλλαγή Ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Σάμου

admin

Σάμος: Τραυματίας σε τροχαίο στη Γάγκου

admin

Μ. Κάρλας: Το τοξικό νέφος των διοξινών

admin

Φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας

admin