23.9 C
Σάμος
05/06/2025
Σαμιακά

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις στο Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

Yπεγράφη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2024, η απόφαση για την προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προσωπικού των υγειονομικών δομών σε όλη τη χώρα.

Με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου εκφράζει δυσαρέσκεια του για την προκήρυξη μιας μόνο θέσης, την στιγμή που στο Νοσοκομείο Σάμου υπάρχουν 42 κενές θέσεις Ιατρών.

Αναλυτικα η ανακοίνωση:

“Οι επανειλημμένες συναντήσεις στον ιατρών με τον Περιφερειάρχη Κο Μουτζούρη, τον Βουλευτή και Ιατρό Κο Στεφανάδη και την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου Κα Αγγέλη στους οποίους εκθέσαμε τόσο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η ΕΝΙΣ και ο Σύλλογος Εργαζομένων τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (Αναισθησιολογικό, Μεθ, Τεπ, Οφθαλμίατρο, Ωριλά) δυστυχώς προς έκπληξη μας απέβησαν άκαρπες.

Δυστυχώς λόγω των ανεπαρκών πιέσεων κινήσεων τόσο του Βουλευτή όσο και τις Διοικήτριας το αποτέλεσμα είναι από τις 42 κενές θέσεις του Νοσοκομείο μας να προκηρυχθεί μόνο μία Επιμελητή Β Παιδιάτρου σε σύνολο 794 πανελλαδικά.

Θα πρέπει λοιπόν η Διοικήτρια να καταλάβει ότι με αυτά τα τεράστια κενά ουσιαστικά υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο!

Για το καλό όλων πρέπει οι ενέργειες στον υπευθύνων να είναι πιο ουσιαστικές και αποτελεσματικές”.

 

Related posts

Καλτάκης σε Βορίδη: “Εικόνες ντροπής που δυσφημίζουν το νησί” – Αίτημα για άμεσα μέτρα στο μεταναστευτικό

admin

Σάμος: Απίστευτες σκηνές στο Ποτάμι – Ταχύπλοο αποβίβασε μετανάστες μπροστά στα έκπληκτα μάτια λουομένων.

admin

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βαλεοντάδων Σάμου

admin

Σημαντική διάκριση Φοιτητή του Τμήματος ΜΠΕΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στις 20 Ιουνίου

admin

Αντιδήμαρχος Δυτ. Σάμου για σύμβαση: «Όλα έγιναν νόμιμα» – Πρ. Δήμαρχος : «Προκλητική ευνοιοκρατία, ζήτημα ηθικής τάξης»

admin

Φωτορεπορτάζ: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο

admin

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Ενημέρωση και υποστήριξη από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων σε μικρά νησιά των Περιφερειών Βορείου-Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027

admin