16.9 C
Σάμος
03/05/2025
Σαμιακά

Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος: Απαιτούμε άμεση άρση της απόφασης στέρησης εξόδου στην ΚΕΔ Σάμου

Την απαγόρευση εξόδου από την νέα δομή στη θέση Ζερβού, σε εκείνους που δεν τους έχει χορηγηθεί από το αρμόδιο υπουργείο ενεργή κάρτα ασύλου, καταγγέλλει η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες-Σάμος.

Η κίνηση ζητα την άμεση άρση της απόφασης στέρησης εξόδου, ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία η αξιοπρέπεια όλων των διαμενόντων στην ΚΕΔ Σάμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από προχθές το μεσημέρι, η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου, έγινε ακόμη πιο κλειστή. Απαγορεύεται η έξοδος σε όλους όσους δεν έχουν ενεργή κάρτα αιτούντος άσυλο. Και αυτοί είναι πολλοί, μόνοι ή με τις οικογένειές τους.

Το μάθανε ξαφνικά, κι εκείνοι κι εμείς, εκεί που ετοιμάζονταν να βγουν για ψώνια, να πάνε στο φαρμακείο, στο γιατρό, στο μάθημα ελληνικών…. Δεν υπάρχει επίσημα κάποια ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ωστόσο εφαρμόζεται. Φάνταζαν υπερβολικές οι παρομοιώσεις της Δομής με φυλακή, η πραγματικότητα όμως το επιβεβαιώνει.

Δεν είναι μόνο τα συρματοπλέγματα, οι διαδοχικοί έλεγχοι, οι πολλοί φύλακες, το παρουσιολόγιο…

Έρχεται και η στέρηση εξόδου, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός μέχρι αορίστου. Παράλληλα , οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ειδοποιούνται να αποχωρήσουν άμεσα από τη δομή, χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για το πού θα μείνουν.

Τι άλλο θα ακολουθήσει άραγε; Απαιτούμε άμεση άρση της απόφασης στέρησης εξόδου, τη διασφάλιση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας όλων των διαμενόντων στην ΚΕΔ Σάμου και την ελεύθερη πρόσβασή τους σε βασικές ανάγκες τους.

Related posts

Το Explora 1 “στόλισε” το λιμάνι της Σάμου – Ημερήσια παραμονή του κρουαζιερόπλοιου

admin

Φωτιά σε κοντέινερ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου – Υπό έλεγχο η κατάσταση

admin

Θέση εργασίας Φυσικοθεραπευτή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κ.Υ. Καρλοβασίου

admin

Πυροσβεστική: Έλεγχος συντονισμού στο Β. Αιγαίο με την άσκηση “ΠΥΡΣΟΣ” – Έρχεται η “ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ” σε πραγματικές συνθήκες

admin

Σάμος: Δυναμική Πρωτομαγιάτικη απεργία με πορεία στο Βαθύ

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρες Δράσης 2025 – Σάμος

admin

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!

admin

“Οι λαοί αντιστέκονται”: Το μήνυμα του ΚΚΕ (μ-λ) για την Πρωτομαγιά

admin