31.7 C
Σάμος
16/07/2024
Σαμιακά

Και μετά τις ευρωεκλογές τι;

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;

Εκλογές της τεράστιας αποχής και των μεγάλων ανατροπών που κανείς δεν  έχει το πολιτικό σθένος να αποδεχθεί δημόσια ήταν οι προχθεσινές..

Σοβαρή κρίση εκπροσώπησης και  αντιδημοκρατική εκτροπή διαρκείας με το 12% του εκλογικού σώματος να διαχειρίζεται  «πλειοψηφικά»  τα της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης  στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα  να αποτελεί τους  κορυνηφόρους ηρακλείς της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Υπερφίαλοι ηγεμόνες και αιθεροβάμονες ηγεμονίσκοι, ανιστόρητα εντεταλμένοι ενήλικες και αδόκιμοι άλκιμοι της πολιτικής βορά της οργισμένης  Κοινωνίας των πολιτών κι ας κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους  για να το αποκρύψουν..

Κι από την άλλη θριαμβεύουσα  η άκρα δεξιά στον τόπο μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  που εφάρμοσε με ιδιαίτερη μανία και αδιατάρακτη  συνέπεια  ένα  τοξικό και ανάλγητο  μείγμα πολιτικής τα τελευταία χρόνια  είδε την κομματική της  επιρροή να κατακρημνίζεται με την πελώρια αποχή    και τις ασύμμετρες επιλογές των οπαδών της βαρύ και απροσδόκητο αντίλυτρο.  . .

Τα κόμματα της λεγόμενης κυβερνώσας  κεντροαριστεράς, στο σύνολο τους,  όχι μόνο δεν εισέπραξαν  την τεράστια  φθορά της κυβέρνησης αλλά ανάγκασαν  με την πολιτική συμπεριφορά τους πολλές  χιλιάδες παλιούς και νέους ψηφοφόρους τους  να τους γυρίσουν τη πλάτη  και να επιλέξουν είτε την αποχή είτε άλλους πολιτικούς χώρους ως  οδυνηρή έκφραση  διαμαρτυρίας ή και ως  απόλυτη επιλογή  και εκτίμηση αρχών και εμπιστοσύνης.

Έτσι έχουμε την κυβέρνηση σε πλήρη καταπληξία και την κεντροαριστερά να μετρά πληγές και να αδυνατεί να αξιοποιήσει, άμεσα,  τις εξελίξεις ως  πρωτοπόρα και κυρίαρχη δύναμη  στο καινούργιο ασαφές και μετέωρο  πολιτικό περιβάλλον εντός και εκτός των τειχών..

Η Κοινωνία κείται μακράν.

Ένας δοκιμασμένος και στέρεος τρόπος για να ξεπεράσουμε την κρίση και τα αδιέξοδα της δίνοντας πρόσφορες λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και μας απαξιώνουν είναι να προωθήσουμε δημιουργικά και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις γνήσιες προγραμματικές συγκλίσεις σε επίπεδο κοινωνίας που χωρίς να θίγουν τις βασικές αρχές των θεσμικών εταίρων θα υπηρετούν πιστότερα και όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά τις λαϊκές επιδιώξεις και στοχεύσεις.

Όσο για την Επανάσταση θα φτάσει στη ώρα της κι όταν το απαιτήσουν οι καιροί και οι ανάγκες των ανθρώπων.

Ο γιαλός και τ’ αρμένισμα χρειάζονται πλησίασμα σωστό για να καταφέρουμε να φτάσουμε κάποτε, όσο πιο αλώβητοι γίνεται, στη δική μας Ιθάκη.

Αυτός ο δρόμος είναι σίγουρα μακρύς και δύσκολος  αλλά γεμάτος εμπειρίες ζωής, γόνιμες περιπέτειες  και γνώσεις.

Κι αξίζει να τον επιλέξουμε. .. .

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Γιατρός

Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου(2003-2010).

Related posts

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των έργων στη Σάμο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Πυρκαγιά στους Μαυρατζαίους – Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΜΟΔΕ Σάμου

admin

Επιτυχής δράση μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Ταλαιπωρία με την απογευματινή πτήση της Aegean προς Σάμο

admin

Εντυπωσιακή παρουσία των Αθλητών της Χίου-Σάμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

admin

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας κατά των Αγριογούρουνων

admin

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

admin