31.7 C
Σάμος
16/07/2024
Σαμιακά

Καρλόβασι: Θα βρεθούν 70 σκυλάκια στον δρόμο;

Για άλλη μια φορά, το ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΜΟΥ καταδικάζει την άδικη και απαράδεκτη στάση, απέναντι στη φιλόζωη κυρία Melanie Reissmann και την ομάδα της, από τις αρμόδιες αρχές. Κατόπιν επανειλημμένων κλήσεων ενός γείτονα επιβλήθηκαν στην καταγγέλλουσα  διάφορα διοικητικά πρόστιμα (ύψους 14.600 ευρώ) ενώ η ίδια οδηγήθηκε σαν εγκληματίας στο Α.Τ. Καρλοβάσου με τον ισχυρισμό της διατάραξης «κοινής ησυχίας», επειδή υπήρξαν γαυγίσματα από τα φιλοξενούμενα σκυλιά!

Το ιστορικό της υπόθεσης είναι γνωστό στους περισσότερους πολίτες: η κ. Melanie εδώ και 7 χρόνια έχει περισυλλέξει και φροντίσει πάνω από 70 αδέσποτα σκυλιά τα οποία κυκλοφορούσαν στους δρόμους, στην πλειοψηφία σε συνθήκες υποσιτισμού, άρρωστα, χτυπημένα και γέρικα.

Η κ. Melanie τους παρέχει άριστη φροντίδα με επαρκή και ποιοτική τροφή, άφθονο νερό, μεγάλους χώρους προφυλαγμένους από τις καιρικές συνθήκες, καθημερινή άσκηση, βόλτα και κοινωνικοποίηση. Τα σκυλάκια έχουν πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη (εμβόλια, ηλεκτρονική σήμανση και τακτική αποπαρασίτωση) επίσης τους παρέχεται οποιαδήποτε θεραπεία είναι αναγκαία.

Ταυτόχρονα, δεν λείπουν εκ μέρους της  μεγάλες προσπάθειες για ανεύρεση υιοθεσίας, γεγονός που έχει επιτευχθεί αρκετές φορές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα έπρεπε να εξασφαλίζει την ευζωία αυτών αλλά και όλων των ζώων συντροφιάς που κυκλοφορούν στα όρια του. Αντί αυτού,  βλέπουμε την κ. Melanie για 2 συναπτά έτη κατηγορούμενη, επειδή έκανε αυτό, που έπρεπε να κάνει ο Δήμος.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε υποστήριξη από τον Δήμο αλλά ούτε από άλλες αρμόδιες αρχές!

Η κ. Melanie υποστηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο από δωρεές πολιτών και τουριστών, οι οποίοι μάλιστα τώρα καλούνται να συνδράμουν ώστε  να ανταπεξέλθει στα πρόστιμα!

Απολύτως κατανοητή η αγανάκτηση των υποστηρικτών της και γενικότερα η αγανάκτηση του κοινού αφού εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, τι εντύπωση προκαλεί αυτή η υπόθεση στο εξωτερικό και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Στεκόμαστε δίπλα στην κ.  Melanie Reissmann και ζητάμε από το Δήμο Δυτικής Σάμου και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρούνε μια ομαλή λύση για αυτή την παράλογη κατάσταση. Ακόμα και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία για τα ζώα «Νέμεσις» βρίσκεται στο πλευρό της κ. Melanie κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες.

Η τεράστια προσφορά της κ.  Melanie αξίζει την εκτίμηση, τον σεβασμό και ιδιαίτερα την ευγνωμοσύνη των βάση Νόμου υπεύθυνων.

Οι δε καταγγέλλοντες καλούνται να καταλάβουν πως θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι μιας ολόκληρης κοινωνίας.

ΥΓ. Θα παρακολουθούμε και εμείς προσεκτικά την τύχη των 70 σκυλιών που φιλοξενούνται στο χώρο της κ.  Melanie Reissmann των οποίων οι συνθήκες διαβίωσης θα πρέπει να παραμείνουν στο ίδιο καλό επίπεδο.

Εκ του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Related posts

Συνέντευξη Τύπου για την πορεία των έργων στη Σάμο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Πυρκαγιά στους Μαυρατζαίους – Άμεση κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΜΟΔΕ Σάμου

admin

Επιτυχής δράση μέτρησης Οστικής Πυκνότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Ταλαιπωρία με την απογευματινή πτήση της Aegean προς Σάμο

admin

Εντυπωσιακή παρουσία των Αθλητών της Χίου-Σάμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

admin

Ο πατήρ Λεόντιος, κατά κόσμον Παπα-Λεωνίδας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Κάλεσμα για παράσταση διαμαρτυρίας κατά των Αγριογούρουνων

admin

Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

admin