10/07/2026
Πολιτικά

Κατάθεση Αναφοράς για τη βιωσιμότητα της παράκτιας αλιείας στην Ικαρία

IMG_29082022_103621_(1080_x_800_πίξελ)

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία συνυπογράφεται από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Συρμαλένιο, για θέματα που απασχολούν έντονα τους παράκτιους αλιείς των νησιών.

Ειδικότερα, κατατέθηκαν ως Αναφορά επιστολές αλιευτικών συλλόγων της Ικαρίας και των Φούρνων με τις οποίες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για ζητήματα που αφορούν τους αλιείς της χώρας συνολικά. Τέτοια ζητήματα είναι η αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και η δυσκολία προμήθειας αφορολόγητου πετρελαίου που χρησιμοποιείται στην αλιεία, η μείωση των αλιευμάτων λόγω υπεραλίευσης, αλλά και της αυξημένης παρουσίας «λεσεψιανών μεταναστών», καθώς και οι καταστροφές που προκαλούνται στα αλιευτικά εργαλεία από θαλάσσια θηλαστικά.

Οι σύλλογοι των αλιέων επισημαίνουν ότι τέτοια ζητήματα, ιδιαίτερα κατά την παρούσα συγκυρία, θέτουν ευθέως πρόβλημα βιωσιμότητας των πολλών, αλλά μικρών σε μέγεθος αλιευτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας. Ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο, ως εκ τούτου, τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μηχανισμών μείωσης του κόστους και αποζημιώσεων για τους παράκτιους αλιείς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στη Σάμο η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Καρλόβασι: Εγκαθίσταται ο ανάδοχος για την επισκευή του σεισμόπληκτου ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία Μενδώνη

Το Καρλόβασι αποκτά Εσπερινό ΕΠΑ.Λ με τέσσερις τομείς

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει δύο έργα πολιτισμού στη Σάμο

«Στοχοποίηση των προσφύγων» καταγγέλλει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τη σύσκεψη του δήμου

Το ΚΚΕ Σάμου επικρίνει τις αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών