30/07/2026
Περιφερειακά

Καταδικάζει την βία εναντίον των κατοίκων της Λέσβου ο Περιφερειάρχης-Ζητά εκκένωση και κλείσιμο δομών

IMG_20082020_205038_(1062_x_750_πίξελ)

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Μόρια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Αναλυτικά:

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την βία που ασκήθηκε ακόμη μια φορά εναντίον διαμαρτυρομένων κατοίκων της Λέσβου σήμερα Πέμπτη 20.08.2020.

Η Περιφερειακή Αρχή γνωρίζοντας τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών, το άνισο βάρος που έχουν σηκώσει μέχρι σήμερα οι κάτοικοι των νήσων του Βορείου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια λόγω της μεταναστευτικής κρίσεως και λαμβάνοντας υπόψιν την κρίσιμη γεωγραφική θέση των νήσων εμμένει στην θέση της για πλήρη εκκένωση των νήσων από τους μετανάστες καθώς και το κλείσιμο όλων των υφισταμένων δομών .

Ο Περιφερειάρχης είχε εγκαίρως και επανειλημμένως μεταφέρει στους αρμόδιους την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και είχε επισημάνει πως η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος απαιτεί μόνο προσεγμένες κινήσεις ουσίας που θα οδηγήσουν στην οριστική επίλυση του επί πέντε έτη εθνικού προβλήματος.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος