23.9 C
Σάμος
25/05/2025
Πολιτικά

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΚΟΒ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ:

 Ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου με πρόσφατη ανακοίνωσή του «κηρύσσει τον πόλεμο» στις αφίσες και απειλεί με πρόστιμα, επικαλούμενος τον σχετικό νόμο. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 α) Αν πρόκειται για διαφημιστικές εμπορικές αφίσες και πανό ας απευθυνθεί στις διαφημιστικές εταιρίες .

β) Σχετικά με τις αφίσες και τα πανό πολιτικών κομμάτων και συλλογικών – συνδικαλιστικών φορέων  που αφορούν τη διακίνηση ιδεών – πολιτικών θέσεων – προβολή των εκδηλώσεών τους, μας βρίσκει  κατηγορηματικά  αντίθετους οποιαδήποτε απαγόρευση. Ακόμη περισσότερο που σε επίπεδο κομμάτων, αυτό αφορά ουσιαστικά μόνο το ΚΚΕ, αφού τα υπόλοιπα κόμματα, τα αστικά, έχουν στη διάθεσή  τους όλα τα μέσα ενημέρωσης και τους κρατικούς μηχανισμούς για να προπαγανδίζουν την πολιτική τους. Για το ΚΚΕ η αφίσα, το πανό, η ανακοίνωση  είναι τα μοναδικά μέσα διάδοσης της πολιτικής μας που διαθέτουμε και επιμένουμε στην αξιοποίησή τους, ιδιαίτερα σε περιόδους εκλογών σαν αυτή που έχουμε μπροστά μας.

γ) Ο δήμαρχος στην εφαρμογή του νόμου «βάζει μπροστά το κάρο και πίσω τον γάιδαρο». Πρώτα πρέπει να φτιάξει τους χώρους που υπόσχεται και μετά να επικαλείται το νόμο. Ακόμη όμως και οι χώροι πολιτικής ενημέρωσης πρέπει να χωροθετηθούν αφού πρώτα γίνει διαβούλευση με εκπροσώπους των κομμάτων και τις δημοτικές παρατάξεις. Επίσης πρέπει να βρίσκονται σε αρκετά βασικά σημεία της πόλης και των χωριών και να είναι επαρκείς σε χώρο για όλους.

Τέλος και επειδή βλέπουμε να επαναφέρει την αλήστου μνήμης «προσωπική εργασία» με τη μορφή του εθελοντισμού για να στρώνει  τσιμεντάκια , διαφημίζοντάς το μάλιστα  ως επίτευγμα της νέας δημοτικής αρχής, νομίζουμε ότι προηγούνται  τα σοβαρά προβλήματα του δήμου όπως για παράδειγμα η ύδρευση και η  υγιεινή του νερού , που απαιτούν  διεκδίκηση πόρων και μόνιμου  επαρκούς  προσωπικού  για όλες τις υπηρεσίες, το θέμα των σεισμόπληκτων σχολείων, του Πανεπιστημίου και ο αντισεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων, το γήπεδο στα Κοντακαίικα, ο βιολογικός τους Μαραθοκάμπου και πολλά άλλα.  «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν»

Η « μάχη της κολώνας»  μπορεί να περιμένει….

 

Related posts

Δ. Κουτσούμπας στο Βαθύ Σάμου: “Ηρωικές οι προσπάθειες των υγειονομικών”

admin

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον δήμαρχο της Ικαρίας

admin

Κικίλιας σε Δήμαρχο Φούρνων: Επιβεβαίωση για καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου & έμφαση στο έργο του πλωτού ασθενοφόρου

admin

Το πρόγρμμα του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κατα την επισκεψή του στη Σάμο

admin

ΚΝΕ Σάμου: Μαθητικό Φεστιβάλ με σύνθημα την Κοινωνική Δικαιοσύνη

admin

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Σάμο από την Κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

admin

Αποζημιώσεις Αμπελουργών: Γιατί η Σάμος δεν εντάχθηκε στο “Μέτρο 23”; Η απάντηση του Υπουργού

admin

Δ.Ο.Υ. Σάμου: Δεν καταργείται – Ανακοίνωση του Βουλευτή μετά από επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών

admin

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Σάμου: “Όχι στις ανεμογεννήτριες – Κάλεσμα σε αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί”

admin