29/10/2025
Σαμιακά

Λιμνιώνας και Κάμπος Μαραθοκάμπου, Βίβλα: Μην χάσετε τις πεζοπορίες του Ε.Ο.Π.Σ. Σάμου στις 12 Μαΐου

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου (ΕΟΠΣΣ) ανακοινώνει την πραγματοποίηση δύο πεζοπορικών διαδρομών την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, με στόχο την ικανοποίηση των προτιμήσεων όλων των μελών και φίλων του συλλόγου.

Η πρώτη διαδρομή είναι μια κυκλική πορεία μέτριας δυσκολίας διάρκειας 5,5 ωρών, με αφετηρία και τερματισμό τον Λιμνιώνα. Η πορεία θα ακολουθήσει αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια, περνώντας από την Αγία Κυριακή, το Παλαιοχώρι και τον Άγιο Ιωάννη Ελεήμονα.

Η δεύτερη διαδρομή, αυξημένης δυσκολίας, περιλαμβάνει την ανάβαση από τα Βοτσαλάκια στην κορυφή της Σάμου, τη Βίγλα, σε υψόμετρο 1.443 μέτρων. Πρόκειται για μια απαιτητική πορεία 9 ωρών και 18 χιλιομέτρων, που απευθύνεται σε έμπειρους και καλά προετοιμασμένους πεζοπόρους. Στην Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας θα πραγματοποιηθεί στάση, όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν πριν από την τελική ανάβαση στην κορυφή.

Για τη συμμετοχή απαιτούνται κατάλληλος ορειβατικός εξοπλισμός, ζεστά ρούχα και, προαιρετικά, μπατόν πεζοπορίας. Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλειες κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενδέχεται να τροποποιηθεί η ημερομηνία.

Η μετακίνηση από το Βαθύ στα σημεία εκκίνησης θα γίνει με ιδιωτικά μέσα. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή εγκαίρως, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά. Το κόστος ανέρχεται σε 5€ για τους φίλους και 2€ για τα μέλη του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά ή μέσω των παρεχόμενων ηλεκτρονικών φορμών, ώστε να οριστικοποιηθεί ο αριθμός και η σύνθεση των ομάδων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6986104450 και 6936888703.

Related posts

Το πιο όμορφο «ΟΧΙ» ειπώθηκε από εννέα παιδιά στον Πλάτανο Σάμου

admin

Με περηφάνια και συγκίνηση ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο

admin

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία – Έγινε αισθητός σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

admin

Οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη Λέσβο για τη Σύνοδο ERUA 2025

admin

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΣ Σάμου

admin

Τι ζητούν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σάμου για τη σύμπτυξη τμημάτων

admin

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε Σάμο και Ικαρία στις 29 και 30 Οκτωβρίου

admin

«Destination Samos»: Στο επίκεντρο ο σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής

admin

Αναλυτικά τα δρομολόγια του BLUE STAR MYCONOS (01/11 – 31/12/2025)

admin