20 C
Σάμος
22/04/2025
Περιφερειακά

Μήνυμα του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Τριανταφύλλου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Εθνική Γιορτή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στέλνει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Σάμου, Νίκος Τριανταφύλλου.

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και υπερηφάνεια φέτος τιμάμε την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μετά από 400 σκοτεινά χρόνια σκλαβιάς υπό την Οθωμανική αυτοκρατορία, οι Έλληνες πρόγονοι μας καταφέρνουν κόντρα σε κάθε λογική να επιτύχουν εκείνη την νίκη που θα εμπνεύσει, θα συγκινήσει και θα αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Οι αξίες και τα ιδεώδη των επαναστατών ηρώων προγόνων μας αναμφίβολα επισφραγίζουν την εθνική μας κληρονομιά. Εμείς 200 χρόνια μετά με αυτοθυσία οφείλουμε να διατηρήσουμε αυτά τα ιδανικά ζωντανά στις ψυχές μας αποδεικνύοντας έμπρακτα πως είμαστε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας.

Οι Σαμιώτες απέδειξαν κατά το ένδοξο παρελθόν ότι δεν φοβούνται, δεν υποτάσσονται και δεν λιποτακτούν την ώρα της μάχης. Σήμερα δοξάζουμε αλλά και εμπνεόμαστε από του ήρωες του τόπου μας τον Καπετάν Κωνσταντή Λαχανά και τον Λυκούργο Λογοθέτη, σήμερα είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να αποδείξουμε και να επιδείξουμε το μεγαλείο της ιστορίας μας αλλά και την γενναιότητα της ελληνικής ψυχής μας, που δεν αιχμαλωτίζεται!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα, Χρόνια Πολλά Σάμο!

Τριανταφύλλου Νίκος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Σάμου

Related posts

Το ευχετήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη

admin

286 δωρεάν μαστογραφίες και δύο εσπερίδες ευαισθητοποίησης στη Σάμο- Ευχαριστήριο

admin

Συνεδριάζει στη Σάμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου – Τα Θέματα

admin

Παρέμβαση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό: “Η οικειοθελής επιστροφή δεν είναι λύση, η Ευρώπη παρεμποδίζει τη βασική λύση”

admin

Συνάντηση Μουτζούρη με την Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου: Στήριξη στα αιτήματα για καλύτερη ποιότητα ζωής

admin

Πλήρως προσβάσιμοι όλοι οι χώροι της ΠΕ Σάμου μετά την τοποθέτηση Αναβατορίου στο Αμφιθέατρο

admin

Ελβετική Δημοσιογραφική αποστολή στη Σάμο και την Ικαρία για την προώθηση του Τουρισμού

admin

Πέθανε ο Δημήτρης Βουνάτσος

admin

Στο “Χιώτικο Σπίτι” της Νέας Υόρκης ο Κώστας Μουτζούρης

admin