01/05/2026
Σαμιακά

Μήνυση σε κάτοικο της Σάμου για το θάνατο της Αργυρώς

Μήνυση σε κάτοικο της Δυτικής Σάμου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», για το βίαιο θάνατο της φώκιας, η οποία εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου, στις 24 Μάιου 2017.

Την είδηση έκανε γνωστή, η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κ. Αναστασία Μήλιου, συνομιλώντας με την δημοσιογράφο Σταματία Ράπτη, στο Ράδιο Αρμονία.

Η ίδια ανέφερε, όλο αυτό το  διάστημα το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος και πολλοί κάτοικοι της περιοχής συνέχιζαν τη συλλογή πληροφοριών για αυτή την ειδεχθή δολοφονία . Τα «στόματα άνοιξαν» και αναμένει πλέον τις ενέργειες της δικαιοσύνης. 

To θάνατο της Αργυρώς, είχε επιβεβαιώσει, μέσω του Samos24, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Δώδεκα ήταν τα  σκάγια από την κυνηγετική καραμπίνα. Κάποια είχαν φτάσει μέχρι τη σπονδυλική στήλη της. Και ένα βαθύ τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα ψαροντούφεκο, της είχε σκίσει τη δεξιά πλευρά της ράχης, μέχρι το στομάχι.

Ο δράστης τη βρήκε ξαπλωμένη σε ακτή της Σάμου και τη σκότωσε.

Η φορά που είχαν τα σκάγια δείχνουν ότι εκείνη προσπάθησε να του ξεφύγει, πέφτοντας στη θάλασσα. Δεν μπόρεσε” ,δήλωνε λίγες μέρες μετά την δολοφονία της φώκιας, η κ. Μήλιου, στη Καθημερινή.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πορεία, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και συναυλία οι εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Σάμο

Αρχιπέλαγος: Σταχτοδέλφινο ανάμεσα σε Χίο και Ικαρία

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, εφημερίες που δεν βγαίνουν»

Έναρξη Αντιπυρικής Περιόδου την 1η Μαΐου

«Επικίνδυνες και παράνομες» οι συνθήκες στο Νοσοκομείο Σάμου , λέει ο Σύλλογος Εργαζομένων

Γιατρός από το «Αττικόν» κατέρρευσε μετά από 5ήμερη εφημερία στο Νοσοκομείο Σάμου