27.2 C
Σάμος
26/08/2025
Σαμιακά

225 αιτούντες άσυλο μεταφέρθηκαν απο τη Σάμο με προορισμό την Καβάλα

Περιγραφή εικόνας

225 αιτούντες άσυλο επιβιβάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο πλοίο Διαγόρας από τη Σάμο με προορισμό την Καβάλα , σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στο hotspot αλλά και να σταματήσουν οι έντονες αντιδράσεις των Σαμιωτών.
Από νωρίς το πρωί και σε γκρουπ επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία από το ΚΥΤ με κατεύθυνση το λιμάνι Μαλαγαρίου. Οι αποστολές αυτές, περιλαμβάνουν κυρίως ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας Παράρτημα Σάμου.Την περασμένη Δευτέρα με το πλοίο της γραμμής αναχώρησαν άλλα 65 άτομα για τον Πειραιά, σε μια προσπάθεια ο προσφυγικός πληθυσμός στη Σάμο να πέσει σε «βιώσιμα» επίπεδα.

Το κέντρο φιλοξενίας στο Βαθύ της Σάμου παρέχει καταφύγιο σε περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, ενώ η αναφερόμενη χωρητικότητά του είναι 648 άτομα.

Με μια ανακοίνωση κόλαφο η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει «μαύρη τρύπα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους καταυλισμούς προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου.

 

Related posts

Σάμος: Τρεις συλλήψεις σε δύο μέρες για ηχορρύπανση

admin

Επιστολή Γιάννη Καλτάκη προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

admin

Eπιχείρηση διάσωσης στο Καρλόβασι: Η Speedy βρήκε τον αγνοούμενο

admin

24ωρη απεργία στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ Σάμου κατά του νέου πειθαρχικού νομοσχεδίου

admin

Η «Nature’s Classroom Summer Camp» της Σάμου στην IP Exhibition της Αθήνας

admin

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του “BLUE STAR MYCONOS” τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

admin

Αναχώρηση του «Blue Star Mykonos» με καθυστέρηση

admin

Σάμος: Αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους της ΕΛΑΣ – «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός, ξεπέρασα το όριο των ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα»

admin

Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς

admin