19/06/2026
Σαμιακά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

Συνθήματα όπως «όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς και τους πολέμους του ΝΑΤΟ, καμιά αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και οπλισμού εκτός συνόρων και το κλείσιμο όλων των Αμερικανονατοϊκών βάσεων κ.α», φώναζαν οι διαδηλωτές στην Πορεία Ειρήνης που διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (Π.Ε.Ε) από τη νέα ΚΕΔ στη θέση Ζερβού στο Βαθύ της Σάμου, το Σάββατο 28 Μαΐου με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων του νησιού, αλλά και Τούρκων από την Επιτροπή Ειρήνης Σμύρνης.

Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος της Π.Ε.Ε Ρούλα Στεφανάκη.

Ποιήματα απήγγειλαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης Μπουρχάν Ακσακάλ, η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, ενώ υπήρξε χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Παράλληλα με την Πορεία Ειρήνης, ξεκίνησε από το Πυθαγόρειο Ειρηνοδρομία τριών αθλητών (χωρίς συναγωνισμό) με τερματισμό στην Πλατεία Πυθαγόρα, κρατώντας πανό στα χέρια τους με αντιπολεμικά μηνύματα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου