15.9 C
Σάμος
07/05/2025
Σαμιακά

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας η φετινή εκδήλωση στο μνημείο για το Δημοκρατικό Στρατό στον Κέρκη

 

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση στο μνημείο για το Δημοκρατικό Στρατό στη θέση Ξυνιάς του Κέρκη.

Έγιναν καταθέσεις στεφανιών και χαιρετισμοί από τις: Κούλα Καραμηνά –Πόθου, πρόεδρο του παρατήματος Σάμου ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ και τη γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Σάμου της ΚΝΕ, Μαρία Βουλαρίνου. Στεφάνι κατέθεσε εκ μέρους της ΚΟΒ Μαραθοκάμπου ο Κώστας Μακρής.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε η Δήμητρα Παντάπαση, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Σάμου. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην πολύτιμη πείρα του ΔΣΕ για τους αγώνες του σήμερα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αδιέξοδα του καπιταλισμού και τη μοναδική διέξοδο για το λαό που αποτελεί ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός επικεντρώνοντας στα ζητήματα της υγείας και των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή μας. Κάλεσε το λαό του νησιού να παλέψει για να μην πληρώσει τη νέα κρίση για την οποία δεν ευθύνεται. Να διεκδικήσει την προστασία της υγείας του με βάση την πρόληψη και να σταθεί απέναντι στις αστικές επιλογές που οδηγούν σε επικίνδυνες εξελίξεις όπως τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και αλλαγής συνόρων. Η εκδήλωση έκλεισε με προσκλητήριο νεκρών.

Οι εκδηλώσεις τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Σάμου συνεχίζονται την Κυριακή 9 Αυγούστου στο κοινοτάφιο των μαχητών έξω από το χωριό Λέκκα, στις 11:00 π.μ..

Related posts

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Παλαιό Καρλόβασι

admin

Η Σάμος τιμά την Εθνική Αντίσταση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 9η Μαΐου 2025

admin

Από τη Δευτέρα 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τις εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς

admin

Ενημερωτική Εσπερίδα για την Παχυσαρκία στη Σάμο

admin

Καρλόβασι:Τελετή Καθομολόγησης Αποφοίτων Πανεπιστημίου Αιγαίου (23/5/2025)

admin

Γέννησε στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν για το νοσοκομείο της Σάμου

admin

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ στη Σάμο

admin

Μ. Μητσός: Ανάγκη συντονισμού για τα 40 εκατ. του Master Plan λιμένα Βαθέoς

admin

Δέσποινα Κάιλα: Η άφιξη του Explora 1 στη Σάμο δικαιώνει προσπάθειες – Αγωνία για τη συνέχεια της συνεργασίας

admin