25/04/2025
Σαμιακά

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των σεισμόπληκτων

Πληθαίνουν συνεχώς τα παράπονα των επιχειρηματιών της Σάμου που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, ενώ εδώ και έξι μήνες σχεδόν μετά τον φονικό της 30ης του Οκτώβρη δεν έχουν λάβει ευρώ ή στην καλύτερη των περιπτώσεων είδαν στους λογαριασμούς τους το 20% της ζημιάς που υπέστησαν ή σε άλλες περιπτώσεις λιγότερο από αυτό το ποσοστό.

Δυστυχώς λόγω συστημικών θεμάτων, αν και έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για την αναστολή των πληρωμών στην σεισμόπληκτη Σάμο ως τις 30 Απριλίου, αυτό δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα να χάνουν τις ρυθμίσεις τους στο ΕΦΚΑ και στην Εφορία οι Σαμιώτες. Μετά από παρέμβαση και του Συντονιστή για την αποκατάσταση των ζημιών στην Σάμο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Χρ. Τριαντόπουλου , μπορούν οι επιχειρηματίες να λάβουν ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα με φυσική παρουσία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μεγάλα είναι επίσης και τα παράπονα αυτών των ανθρώπων που τα σπίτια τους χρειάζονται επισκευή. Οι διαδικασίες έκδοσης αδειών είναι εξαιρετικά χρονοβόρες λόγω της υποστελέχωσης της ΔΑΕΦΚ, σε συνδυασμό με τον τεράστιο φόρτο εργασίας που υπάρχει στην υπηρεσία λόγω των πολλών φυσικών καταστροφών σε όλη τη χώρα.

Επίσης δεν έχει καταβληθεί ακόμη ούτε ευρώ για την επιδότηση ενοικίων για τους σεισμόπληκτους που αναγκάστηκαν να αλλάξουν στέγη, αφού η δική τους υπέστη ζημιές .

Για όλα αυτά τα θέματα θα υπάρξει παρέμβαση από τους φορείς της Σάμου στην τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, που θα πραγματοποιηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή 2 Απριλίου στις 4 το απόγευμα.

 

Σύνταξη Χάρης Ζαβουδάκης

Πηγή: ertnews.gr

Related posts

Βόρειο Αιγαίο: Καμία έγκριση επένδυσης από τον Αναπτυξιακό Νόμο 4887

admin

Ο Εορτασμός της Τρίτης της Διακαινησίμου στo Καρλόβασι

admin

Αγανάκτηση για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Πυθαγορείου: Ακούρευτο γκαζόν, βουλωμένα μπεκ και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

admin

Πασχαλινή Σύναξη Φοιτητών στη ΛΑΦ Σάμου: Ο Μητροπολίτης κοντά στη νεολαία του νησιού

admin

Blue Star Myconos: Καλοκαιρινά Δρομολόγια 2025 – Στο Βαθύ μόνο κάθε Τετάρτη

admin

Μανώλης Κάρλας- Βιομηχανικά αιολικά πάρκα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους Kορσεών

admin

Τροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: “Άγιο” είχαν δύο 21χρονοι

admin

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin