30.5 C
Σάμος
05/07/2025
Πολιτικά

Μηταράκης: «Έγινε η αποσυμφόρηση που ζητάν οι νησιώτες»

Banner Samos24

Ο κ. Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου έχουν μεταφερθεί συνολικά 13.000 άτομα από τα νησιά προς την υπόλοιπη Ελλάδα , οπότε «η αποσυμφόρηση που ήταν ένα αίτημα των νησιωτών, πλέον είναι μία πραγματικότητα».

Στην αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και της μείωσης του αριθμού των δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα, επεσήμανε ο υπουργός, θα συμβάλλουν επίσης, «η διαδικασία επιτάχυνσης του ασύλου που ήδη λειτουργεί με την έξοδο από τις δομές όσων έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες».

Τόνισε επίσης πως έχουμε μείωση αφίξεων κατά 91%. Τον Μάιο (μέχρι σήμερα) σημειώθηκε μείωση των αφίξεων κατά 91% σε σχέση με το 2019.

«Η πίεση στα σύνορα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και καθώς έρχεται το καλοκαίρι, θα αυξηθεί», ισχυρίστηκε ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά πρόσθεσε ότι «η δική μας προτεραιότητα είναι η φύλαξη των θαλάσσιων και των χερσαίων συνόρων, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μηδέν ροές, σημαίνει ουσιαστική μείωση των ροών».

Μειωμένοι κατά 15% είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στα νησιά, από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα όσα είπε λοιπόν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι.

 

 

Related posts

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του Κυβερνητικού Κλιμακίου για τη Σάμο

admin

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Ο Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου και Στρατάκου μετά τη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

admin

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου: Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Εκλογές Κεντρικής Επιτροπής στο Βόρειο Αιγαίο – Το εκλογικό κέντρο στη Σάμο

admin