29.9 C
Σάμος
04/07/2025
Σαμιακά

Νέες αεροπορικές συνδέσεις καλοκαιρινής περιόδου 2018 στα 14 αεροδρόμια

Banner Samos24

Η Fraport Greece υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στα 14 αεροδρόμιά της με πολλές νέες πτήσεις μέσα από δυναμικές συνεργασίες με τις αεροπορικές εταιρείες και την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ). Τα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα που στοχεύουν στην αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, υλοποιούνται με τέτοιον τρόπο ώστε να μην επηρεάζεται το πρόγραμμα πτήσεων του καλοκαιρινής περιόδου 2018, γεγονός που αντανακλάται στην βελτιστοποιημένη διαδικασία κατανομής των χρονοθυρίδων (slots) ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα των αεροπορικών εταιριών.

Τον ρυθμό έδωσε τον Μάρτιο η Qatar Airways με τη νέα σύνδεση Ντόχα – Θεσσαλονίκη την οποία ακολούθησαν πολλά άλλα νέα δρομολόγια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα 14 αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρείες Jet2.com, British Airways και Germania εγκαινίασαν νέα δρομολόγια τον Μάϊο  ξεκινώντας δυναμικά την καλοκαιρινή σεζόν.

Στις 5 Μάϊου, η Fraport Greece υποδέχτηκε τρία νέα δρομολόγια της Jet2.com τα οποία συνδέουν:

 

–          Θεσσαλονίκη – Λονδίνο (Στάνστεντ)

–          Κεφαλονιά – Λονδίνο (Στάνστεντ)

–          Ζάκυνθος – Μπέρμιγχαμ

Επίσης, η  Jet2.com εισάγει φέτος το καλοκαίρι και τους παρακάτω νέους προορισμούς:

 

–          Θεσσαλονίκη – Μπέρμιγχαμ, Γλασκόβη, Νιουκάσλ

–          ΡόδοςΜπέλφαστ

–          Κως – Εδιμβούργο & Μπέρμιγχαμ

–          Κεφαλονιά Γλασκόβη

Στις 15 Μάϊου, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση της British Airways από το Λονδίνο (Χίθροου) στην Κεφαλονιά. Το δρομολόγιο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς, πλέον, επιβάτες από όλον τον κόσμο και κυρίως από πόλεις της Βορείου Αμερικής και του Καναδά, έχουν τη δυνατότητα μέσω του δικτύου της British Airways να φθάσουν πιο εύκολα από ποτέ στο πανέμορφο νησί του Ιονίου.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, υποδέχτηκε την πρώτη πτήση της Germania από την Ζυρίχη στις 22 Μάϊου με την εταιρεία να επενδύει, όχι μόνο στο παραπάνω δρομολόγιο αλλά και σε άλλα νέα δρομολόγια από την Γερμανία και την Ελβετία. Πιο συγκεκριμένα, το φετινό καλοκαίρι συνδέονται:

 

–          Κέρκυρα –  Βερολίνο &  Νυρεμβέργη

–          Κως –  Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Νυρεμβέργη & Ζυρίχη

–          Ρόδος –  Βερολίνο, Ντίσελντορφ & Ζυρίχη

–          Σάμος –  Αμβούργο, Βερολίνο & Ζυρίχη

–          Θεσσαλονίκη –  Δρέσδη, Έρφουρτ, Μούνστερ &  Νυρεμβέργη

–          Ζάκυνθος –  Ντίσελντορφ & Ζυρίχη

–          Μυτιλήνη –  Ντίσελντορφ

Η Μύκονος αποχαιρέτησε τον Μάϊο υποδεχόμενη την πρώτη πτήση της Qatar Airways που συνδέει για πρώτη φορά τη Ντόχα με το κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου επιστεγάζοντας την στενή και δυναμική συνεργασία που έχουν αναπτύξει η Fraport Greece και η Qatar Airways.

Συνολικά, τα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εντός και εκτός Ευρώπης οι οποίες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης μέσα από την προσθήκη νέων προορισμών και επιπλέον συχνοτήτων. Την ίδια ώρα Aegean, ΕasyJet, Ellinair, Eurowings, Fly Dubai, Lauda MotionLufthansa, Primera Air, Qatar Airways, Ryanair, SAS, Small Planet, Sky Express, Thomas Cook/ Condor, Transavia, Travel Service, TUI Group, Volotea, Wizz Air είναι μόνο μερικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες επιχειρούν και στους περιφερειακούς στο καλοκαίρι μήνες, οδηγώντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με αφορμή την έναρξη των νέων δρομολογίων, ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχόμαστε καθημερινά νέα δρομολόγια στα αεροδρόμιά μας, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους προορισμούς. Οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας είναι τεράστιες, και όλοι εμείς στη Fraport Greece, βλέπουμε κάθε νέα συνεργασία ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης. Από τα νέα δρομολόγια και τις αεροπορικές συνδέσεις προκύπτει, άλλωστε, ο ιδιαίτερα υψηλός ρυθμός αύξησης της επιβατικής κίνησης που έχουμε ήδη στα 14 αεροδρόμια με τους επισκέπτες από το εξωτερικό να διαμορφώνουν τις εξαιρετικά θετικές προβλέψεις για την υψηλή περίοδο».

Related posts

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης – Ανακοινώσεις Υπ. Πολιτισμού

admin

Βόλτα με ουρές που λυγίζουν καρδιές!

admin

Κλήσεις για καταθέσεις σε Δήμαρχο και Συμβούλους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ρεματαίικα Πλατάνου Σάμου

admin

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Προτάσεις για αναβάθμιση Σχολικών υποδομών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Σάμος: Ανάκαμψη-ρεκόρ τον Ιούνιο στις αφίξεις επιβατών από την Τουρκία μετά την αρχική κάμψη

admin

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin