20/04/2025
Πολιτικά

Ν. Κακλαμάνης: Να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι

Το γεγονός, ότι ο αξιότιμος αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης μου έκανε την τιμή να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση, για να σχολιάσει ραδιοφωνική μου δήλωση για την πανδημία, με υποχρεώνει, για λόγους ευγένειας να απαντήσω. Δυστυχώς, με πρόλαβαν τα πεισματάρικα τα γεγονότα: η Σάμος πέρασε σε μια εβδομάδα από το πράσινο στο κόκκινο, αποδεικνύοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο έγκαιρα, ολοκληρωμένα, δραστικά και αποτελεσματικά ήταν τα μέτρα που πήρε η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Βέβαια, ο κ. αντιπεριφερειάρχης, στο κείμενό του αποδεικνύει ό ίδιος πόσο βάσιμη και ακριβής είναι η εκτίμηση, ότι οι δύο αρμόδιες για την διαχείριση της πανδημίας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η διεύθυνση δημόσιας υγείας της περιφερειακής ενότητας Σάμου, υπήρξαν ανεπαρκείς και κατώτερες των περιστάσεων, όταν μετά από ένα χρόνο πανδημίας το μόνο έργο που παρουσιάζει είναι η πρόσληψη δυο υπαλλήλων προ διμήνου( κυκλοφορούν φήμες ότι δεν έχουν σχέση με επαγγέλματα υγείας ) και η σύνταξη μιας εισήγησης για τα σχολεία προ εβδομάδος.

Επί της ουσίας, η έξαρση της πανδημίας στο νησί οφείλεται σε δυο ολέθρια σφάλματα:

  1. Δεν υπήρξε έλεγχος των εισερχομένων και ποιοτική εξέταση αντιγόνου ( rapid test ) στα λιμάνια και το αεροδρόμιο.
  2. Δεν έκλεισαν τα σχολεία, μόλις έγινε αντιληπτό ότι αποτελούσαν εστίες μετάδοσης και διασποράς του ιού.

ΥΓ: Αντί να αντιδικούμε ποιοι είναι διαβασμένοι και ποιοι ανορθόγραφοι, καλό θα είναι, έστω την ύστατη στιγμή, να δουν οι τοπικοί μας άρχοντες ( βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι ) τι μπορούν να κάνουν για να μην πάμε όλοι μαζί αδιάβαστοι.

Σάμος, 27/02/2021

Νίκος Σ. Κακλαμάνης

Related posts

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για το σύστημα ελέγχου ζύγισης αλιευμάτων

admin

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Σάμου σχετικά με τις μαστογραφίες

admin