23/05/2026
Σαμιακά

Ξεκινούν τα τμήματα της Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ιεράς Μητρόπολις Σάμου

Με μεγάλη χαρά η Ιερά Μητρόπολις Σάμου Ικαρίας και Κορσεών ανοίγει φέτος τις πόρτες της και υποδέχεται τα παιδιά και τους νέους που θέλουν να συμμετάσχουν στα τμήματα της Παιδικής & της Νεανικής Χορωδίας!
Με βασικά συστατικά την αγάπη για τη μουσική, το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, και με στόχους τη μουσική παιδεία, τη φωνητική καλλιέργεια και την κοινωνική δράση, σας καλούμε να μοιραστούμε μοναδικές εμπειρίες που θα πλουτίσουν την ψυχή μας μέσα από τη χαρά της δημιουργίας.
Στην Παιδική και τη Νεανική Χορωδία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι από 8 έως 18 ετών, που τους αρέσει η μουσική και επιθυμούν να γνωρίσουν το χορωδιακό τραγούδι, να διευρύνουν τις μουσικές τους γνώσεις -χωρίς αυτές να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους-, αλλά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στη μουσική και το θέατρο μέσα από δραστηριότητες άμεσα συνδεδεμένες με τον πολιτισμό, τη θρησκεία και τις παραδόσεις μας.
Οι ακροάσεις για την εγγραφή θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (πλησίον Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βαθέος) ως εξής:
Α) Για τα παιδιά του Δημοτικού το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 18:00-20:00.
Β) Για τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 18:00-20:00.
Γ) Για τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 18:00-20:00.
Τα παιδιά θα εξετασθούν στη φωνητική, ρυθμική και ακουστική τους ικανότητα και θα ενημερωθούν για την τελική επιλογή τους μετά την ολοκλήρωση όλων των ακροάσεων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους – αναλυτικά το πρόγραμμα

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές