28.9 C
Σάμος
04/07/2024
Πολιτιστικά

Ολοκληρώνεται το 2ο Φεστιβάλ «Agatha» Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου

Το 2ο Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου συνεχίζεται την Κυριακή 30 Ιουνίου με ένα πλήρες πρόγραμμα που υπόσχεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες συναρπαστικές εμπειρίες. Την ημέρα αυτή το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια δημιουργικής γραφής, συζητήσεις με συγγραφείς και θεματικές παρουσιάσεις.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Κυριακής 30 Ιουνίου

10.00-12.00

Αναγνωστήριο Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Ιστορίες Μυστηρίου για Μυστηριώδεις Εξαφανίσεις

Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Μιράντα Βατικιώτη απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Μέσα από το εργαστήρι, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους αφηγήσεις μυστηρίου, αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο «Συμμορία με τις Μπλε Κάλτσες: Κλέφτης Καλοκαιρινής Νύχτας».

12.00-14.00

Αναγνωστήριο Δημόσιας Βιβλιοθήκης

Εργαστήρι Δημιουργικής Συγγραφής με τον Arne Dahl

Ο Σουηδός συγγραφέας Arne Dahl μιλά για την συγγραφή και τα μυστικά της μέσα από ένα εξειδικευμένο εργαστήρι που απευθύνεται σε λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας.

19.00

Βιβλιοθήκη Σάμου

Χίλντα Παπαδημητρίου – «Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου»

Η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου συνομιλεί με τον Βασίλη Τραπεζανλίδη για το έργο της και την αστυνομική λογοτεχνία εν γένει.

20.00

Βιβλιοθήκη Σάμου

«Από το Γεράκι της Μάλτας στο Blade Runner»

Η Χίλντα Παπαδημητρίου και ο Μάνος Στεφανάκης συνομιλούν για την συνάντηση του κινηματογράφου με την αστυνομική λογοτεχνία, εξετάζοντας διάσημα έργα από διαφορετικές εποχές και είδη.

Οι Συγγραφείς

Arne Dahl

Ο Σουηδός συγγραφέας Arne Dahl έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές του ευρωπαϊκού νουάρ μυθιστορήματος. Με έργα όπως το «Κακό αίμα» και το «Μίσος και αίμα», έχει καταφέρει να κερδίσει διεθνή αναγνώριση και πολυάριθμες διακρίσεις. Η συγγραφική του πορεία περιλαμβάνει επίσης σειρές μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστές την “Ομάδα Άλφα” της Σουηδικής Αστυνομίας και την “Ομάδα Opcop” της Europol.

Μιράντα Βατικιώτη

Η Μιράντα Βατικιώτη, με σπουδές στη θεατρολογία και τον χορό, έχει συγγράψει αστυνομικά μυθιστορήματα για ενήλικες και ιστορίες μυστηρίου για παιδιά. Είναι ενεργή ως θεατροπαιδαγωγός και διδάσκει δημιουργική γραφή σε διάφορες δομές, ενώ συντονίζει εκπαιδευτικά προγράμματα για το περιβάλλον και την τέχνη.

Χίλντα Παπαδημητρίου

Η Χίλντα Παπαδημητρίου, εκτός από τη συγγραφή αστυνομικών μυθιστορημάτων, ασχολείται επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση και τη μετάφραση δοκιμίων που αφορούν τη μουσική και τις καλές τέχνες. Έχει διδάξει μετάφραση αστυνομικής λογοτεχνίας και είναι τακτική συνεργάτης σε διαδικτυακά περιοδικά και μουσικές πύλες.

Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Ιουνίου στον αύλειο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Παράλληλα, θα υπάρχουν εκδηλώσεις στο ΚΑΠΗ Σάμου και στον Δήμο Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Noir» από την Φωτογραφική Ομάδα Σάμου (ΦΩΤ.Ο.Σ.), με την υποστήριξη του Ε.Ο.Σ. Σάμου.

Χορηγοί

  • Ψητοπωλείο Τέλειον Plus
  • Ευρίπος ΑΕ – ΕΒΕ Κεφαλά

Related posts

Η Σάμος υποδέχεται το «Aegean Ride 10»

admin

Καλοκαιρινές Μαθητικές Συναυλίες από την Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή

admin

Στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου ο βαρκαλάς “Άγιος Δημήτριος”

admin

Αναβίωση του Εθίμου του Κλήδονα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου

admin

2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου -Το πρόγραμμα

admin

Πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας από το Εργαστήρι Φωτογραφίας της ΜΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΣΑΜΙΩΝ

admin

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας στη Σάμο

admin

Ημερίδα για τη Φυτοπροστασία της Ελιάς στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣ Σάμου

admin

“Το Μονοπάτι των Χρωμάτων”: Ένα νέο παραμύθι από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin