23.3 C
Σάμος
19/09/2025
Σαμιακά

Ο αντιδήμαρχος Γ. Διονυσίου στο Open TV : «Πέντε χρόνια οι κάτοικοι της Σάμου υποφέρουν»

Στην Αθήνα σήμερα οι ακρίτες του Βόρειου Αιγαίου, διαμαρτυρόμενοι για τις κλειστές δομές και τις επιτάξεις των εκτάσεων στα νησιά τους.

Στην εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδος 07:00”, φιλοξενήθηκε ο αντιδήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Διονυσίου .

Ο κ. Διονυσίου, σχετικά με τις επιτάξεις των ιδιωτικών εκτάσεων απο την κυβέρνηση, δήλωσε ότι είναι ένα σχέδιο το οποίο τους βρίσκει καθολικά αντίθετους, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι Σάμου εδώ και 5 χρόνια υποφέρουν πάρα πολύ από το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων δια στόματος κ. Στεφάνη για το ΚΥΤ στη Ζερβού χωρητικότητας 5.000 plus ατόμων, δεν τους εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι 10.000, ένας αριθμός όπως υποστήριξε ο κ. Διονυσίου, θα είναι μη διαχειρίσιμος.

Ο δήμος, παραμένει στην αρχική δέσμευση της κυβέρνησης για μια δομή που δεν θα ξεπερνά τα 1.200 άτομα και στην αποσυμφόρηση του νησιού.

«θέλουμε  να αλλάξει προς το  καλύτερο η κατάσταση στη Σάμο», είπε ο κ. Διονυσίου.

 

Related posts

Τροποποίηση Δρομολογίων του Blue Star Myconos από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

admin

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο του

admin

Blue Star Myconos: Δύο δεκαετίες στο Αιγαίο, αλλά οι Σαμιώτες πληρώνουν ακριβότερα εισιτήρια

admin

Βαθύ Σάμου: Κινητοποίηση για την ενίσχυση της Υγείας

admin

«Μας διέλυσαν»: Οργή και απόγνωση αγρότη στη Σάμο για τις ζημιές από αγριογούρουνα

admin

Παράδοση – παραλαβή στην ΑΣΔΕΝ με πρωταγωνιστές δύο Σαμιώτες αξιωματικούς

admin

Κάλεσμα σωματείων και συλλόγων στη Σάμο για την υγεία – Συγκέντρωση 16/9 στην Πλατεία Πυθαγόρα

admin

Eορτάζει το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου της Σάμου

admin

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου κατά της αξιολόγησης

admin