24/07/2026
Περιφερειακά

Ο Πρωτογενής Τομέας χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάκαμψη της Περιφέρειας

ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα,  Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν στο γραφείο του στην  Αθήνα.

Αντικείμενο της  συνάντησης ήταν η περεταίρω διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της αντιμετώπισης των ειδικότερων  προβλημάτων που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και τους  αγρότες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντάσσοντας προγράμματα  καινοτομίας, εφαρμογής νέων τεχνολογιών και εκπαίδευσης, αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης. Η επισιτιστική κρίση, η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη ανάδειξης και πιστοποίησης προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα ως προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ τοποθετήθηκαν ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος έκανε την εξής δήλωση :

«Δεσμευτήκαμε σήμερα για ενδυνάμωση  και διεύρυνση της συνεργασίας μας με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Δεσμευτήκαμε επίσης, για τακτικές συναντήσεις και συσκέψεις προκειμένου να έχουμε μια επωφελή για τον Πρωτογενή Τομέα και τους ανθρώπους του, συνεργασία με μετρήσιμο αποτέλεσμα».

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος

Στη Χίο συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

Δεύτερος ψεκασμός κατά του δάκου της ελιάς σε δέκα κοινότητες της Σάμου

Συνάντηση του Γιάννη Καλτάκη με τον Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα