27/11/2025
Ικαριακά

Πάνω από τους Φούρνους Τουρκικά F-16

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου, όμως οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο όχι απλώς συνεχίζονται αλλά κλιμακώνονται.

Ώρα 15:23 το μεσημέρι της Τετάρτης ένα ζευγάρι από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στη συνέχεια παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και μετά -ώρα 15:48- πέταξαν πάνω από ελληνικό έδαφος, κάνοντας υπέρπτηση στη νησίδα Ανθρωποφάγοι που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων.

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν σταμάτησαν εκεί αλλά συνέχισαν την προκλητική πτήση περνώντας πάνω και από δεύτερο ελληνικό νησί. Μετά τους Ανθρωποφάγους τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν σε ύψος 19.000 ποδών πάνω από το Αγαθονήσι, στις 15:51.

Ένα λεπτό αργότερα, ώρα 15:52, τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βγήκαν από το FIR Αθηνών, αφού είχαν συμπληρώσει 29 λεπτά πτήσης μέσα στο FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Related posts

Σε εξέλιξη φωτιά στους Φούρνους- Δεν απειλούνται κατοικίες

Μαζική κινητοποίηση στις Ράχες Ικαρίας για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ

Δήμαρχος Ικαρίας: «Όχι» στο κλείσιμο καταστήματος ΕΛΤΑ – Η επιστολή

Ολοκληρώθηκε η Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στους Φούρνους Κορσεών και στην Ικαρία

Ικαρία και Φούρνοι στο καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ

Ικαρία: Απόπειρα διάρρηξης σε εκκλησία – Συνελήφθησαν 65χρονος και δύο ανήλικοι