19/06/2026
Σαμιακά

Παιχνίδια παίζει τουρκική ακτοπλοϊκή εταιρεία στη Σάμο

Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα της Σάμου από τις κινήσεις τουρκικής ακτοπλοϊκής εταιρείας που εκτελεί την γραμμή Κουσάντασι- Βαθύ για αλλαγή πύλης εισόδου (λιμανιού ) στο νησί μας στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου,γεγονός που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της πόλης.

Ήδη η αντιπεριφέρεια Σάμου αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα της το θέμα αυτό ,ανέλαβε πρωτοβουλία και απέστειλε άμεσα έγγραφο προς το Λιμεναρχείο Σάμου ζητώντας εξηγήσεις αν μπορουν οι τούρκικες ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις να αλλάζουν όποτε θέλουν  την δραστηριότητα τους ,στην προκειμένη περίπτωση από το ένα λιμάνι σε κάποιο άλλο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος σε δηλώσεις του για το θέμα στο Ράδιο Αρμονία και στην Σταματία Ράπτη, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να κατανοήσει ο επιχειρηματίας ότι δεν μπορεί να παίζει με την τοπική κοινωνία που όλα αυτά τα χρόνια τον στηρίζει, απαξιώνοντας με την κίνηση του ένα διεθνές λιμάνι όπως αυτό του Βαθιού.

Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στο κράτος τονίζοντας το κράτος βάζει τους κανόνες, δηλώνοντας ταυτόχρονα έκπληκτος οτι ακόμα οι αρμόδιες υπηρεσίες ψάχνουν το νομικό καθεστώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Κουσάντασι έχει μεταβεί επιχειρηματίας απο την Σάμο προκειμένου να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας  για το θέμα αυτό.

 

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Εντοπίστηκε ο 80χρονος τουρίστας που χάθηκε στον Κέρκη

Το Valencia Basket Skills Camp επιστρέφει στη Σάμο στις 26 έως 28 Ιουνίου

Δημήτρης Βλασιάδης : Ο όψιμος λαϊκισμός αδικεί ακόμη και αυτούς που τον πουλάνε

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος