28.3 C
Σάμος
25/07/2024
Πολιτικά

ΠΑΜΕ-Από 6θέσιο σε 4θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Φούρνων

Την απόφαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου να υποβαθμίσει το Δημοτικό Σχολείο στους Φούρνους Κορσέων από 6θέσιο σε 4θέσιο και άλλες πέντε σχολικές μονάδες στη Σάμο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ικαρίας του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όχι στην υποβίβαση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων!

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στην περιοχή μας με τους χειρότερους οιωνούς, αφού την Παρασκευή 01/09/2017 μετά από συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) Σάμου ανακοινώθηκε η υποβίβαση του Δημοτικού Σχολείου στους Φούρνους Κορσέων από 6θέσιο σε 4θέσιομαζί με την υποβίβαση και άλλων 5 σχολικών μονάδων στη Σάμο.

Η υποβίβαση του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”, αφού τον πρόσφατο Ιούνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε μαζικό κύμα υποβιβάσεων -συμπτύξεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων, το μεγαλύτερο μετά από αυτό της Διαμαντοπούλου. “Εξαφάνισε” 363 τμήματα Δημοτικών και 106 τμήματα Νηπιαγωγείων και καθώς φαίνεται το πηγάδι δεν έχει πάτο.

Η παραπάνω απόφαση είναι ένα κομμάτι στο παζλ της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που επιδιώκει τη μείωση του κόστους της εκπαίδευσης, μέσω της κατάργησης οργανικών θέσεων και το έχει καταφέρει μέσα από ένα σωρό κυβερνητικά μέτρα των τελευταίων χρόνων (αύξηση ελαχίστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αναθέσεις μαθημάτων ειδικοτήτων, μείωση ωραρίου σχολικού προγράμματος κλπ.). Είναι μια στυγνή προσπάθεια γενικευμένης αύξησης του αριθμού μαθητών ανά τάξη και “εξοικονόμησης” εκπαιδευτικών!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση, χτυπά τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Με αυτό τον τρόπο καταδικάζει τους αναπληρωτές στην ανεργία και παρουσιάζει σαν πολυτέλεια το να έχουν τα παιδιά των ακριτικών περιοχών της χώρας δάσκαλο σε κάθε τάξη!

Εμείς απαντάμε ότι δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο και κανένας εκπαιδευτικός.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη “δημόσια” Παιδεία να σφίγγει σαν θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα, να γυρίσουν την πλάτη σε όσους βγαίνουν παγανιά και μιλούν για εξορθολογισμό, σε όσους λένε ότι τίποτα δεν γίνεται.

Συνεχίζουμε ενωμένοι ακόμα πιο αποφασιστικά!

Απαιτούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις – καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Related posts

ΚΚΕ: Εκδηλώσεις Μνήμης για τους αγωνιστές του ΔΣΕ στη Σάμο

admin

Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας

admin

Πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Επίσκεψη Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στη Σάμο και Ικαρία

admin

Στεφανάδης για το Φράγμα Αρνοπέζια: Ένα εμβληματικό έργο στην Ικαρία μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης

admin

Στη Σάμο η Υποδιοικήτρια της 2ης ΥΠΕ μετά την παραίτηση των δύο αναισθησιολόγων

admin

Ενημέρωση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για τη συνάντηση φορέων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Σάμου: Βάζουν ταφόπλακα στον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας

admin