08/08/2026
Σαμιακά

Παραπλάνηση επιχειρηματιών στη Σάμο με σκοπό την απόσπαση χρημάτων

cats

Ο Σύλλογος επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ν.Σάμου, θέλοντας να προστατεύσει τα μέλη του από οποιαδήποτε εκμετάλλευση σε βάρος τους από επιτήδειους, οι οποίοι με παραπλανητικά τηλεφωνήματα προσπαθούν να  τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σάμου, άτομα που χρησιμοποιούν γνωστά στους επιχειρηματίες υπαρκτά ονόματα, επικοινωνούν μαζί τους,  λέγοντας πως ενημερώνουν για επιχορηγήσεις  από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων  ύψους 41.000€, με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» την επιχορήγηση. Προτρέπουν τους επιχειρηματίες ή τους οικείους τους να ανοίξουν λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα και από εκεί να γίνονται οι μεταφορές προς αυτούς.

Για το λόγο αυτό, o Σύλλογος  ενημερώνει όλα τα μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να επικοινωνούν είτε  με το γραφείο του συλλόγου, είτε με την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Σάμου, που ήδη έχει ενημερώσει, για οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα που μπορεί να προκύψει.

Προσοχή, σε καμία περίπτωση να μην δίνουν χρήματα αλλά ούτε και τα προσωπικά τους στοιχεία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Χωρίς άδεια επί 20 χρόνια το στέγαστρο επιβατών στο λιμάνι Καρλοβάσου

Από τα αμπέλια στην άσφαλτο: Ο κίνδυνος των αγριόχοιρων απειλεί και τους οδηγούς της Σάμου

Βανδάλισαν το κυτίο του απινιδωτή στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Πυθαγόρειο: Διήμερος εορτασμός για τη Ναυμαχία της Σάμου και τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τροχαίο στο Κοκκάρι, κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Αστυνομίας

Έναρξη λειτουργίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρλοβασίου