8.3 C
Σάμος
13/02/2025
Σαμιακά

Πλήθος κόσμου στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Σάμο

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολή μας

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη την Κυριακή της Τυρινής το απόγευμα 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της συγχωρήσεως) στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Νικόλαου της πόλεως της Σάμου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάοτυ Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Βαθέος και πλήθος κόσμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφερόμενος στη λατρευτική και πνευματική πορεία μας μέσα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους συμβολισμούς αλλά και στα πολλαπλά μηνύματα που έχει να μας δώσει.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε την σχετική συγχωριτική ευχή και μετά το «Δι’ευχών» ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και συγχωρήσεως κλήρου και λαού.
Επίσης να αναφερθή ότι μερίμνη του Σεβασμιωτάτου στους κεντρικούς Ναούς των Αρχιερατικών περιφερειών των Νησιών μας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως με τη συμμετοχή των κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών, του ευσεβούς λαού και με σχετική πνευματική ομιλία.

Related posts

Zero Waste: Διάκριση για τον chef Ευάγγελο Μπιλιμπά και το Aphrodite Garden Restaurant

admin

Η παρέμβαση του Συλλόγου «ΕΥΠΟ» στην Πανσαμιακή Απεργία: “Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα”

admin

Εργατικό Κέντρο: Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο! Όλα τα νησιά του νομού μας μια γροθιά!

admin

Μαζική κινητοποίηση στη Σάμο για αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

admin

«Η Υγεία είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο»: Το Μήνυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων για την Υγεία

admin

Ασθενής σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Μεταφέρεται στη Σάμο η Βάση Ετοιμότητας – Επιφυλακής Αεροδιακομιδών Καβάλας

admin

Ενεργοποίηση πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων υποψηφίων λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού

admin