15/10/2026
Σαμιακά

Πλήθος κόσμου στον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στην Σάμο

1710839100552

Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολή μας

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη και κατάνυξη την Κυριακή της Τυρινής το απόγευμα 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της συγχωρήσεως) στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Νικόλαου της πόλεως της Σάμου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάοτυ Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Βαθέος και πλήθος κόσμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφερόμενος στη λατρευτική και πνευματική πορεία μας μέσα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους συμβολισμούς αλλά και στα πολλαπλά μηνύματα που έχει να μας δώσει.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης μας ανέγνωσε την σχετική συγχωριτική ευχή και μετά το «Δι’ευχών» ακολούθησε ο ασπασμός της αγάπης και συγχωρήσεως κλήρου και λαού.
Επίσης να αναφερθή ότι μερίμνη του Σεβασμιωτάτου στους κεντρικούς Ναούς των Αρχιερατικών περιφερειών των Νησιών μας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως με τη συμμετοχή των κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών, του ευσεβούς λαού και με σχετική πνευματική ομιλία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ικαρία: Παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά στο Δημοτικό Ευδήλου

Πανσαμιακό συλλαλητήριο για την Υγεία την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία το Νοσοκομείο Σάμου

Λόγω καιρού αλλάζει η τοποθεσία του 1ου Εργατικού Φεστιβάλ του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Σάμος: Στον ΑΝΤ1 η μητέρα του πεντάχρονου που παραμένει χωρίς σχολικό νοσηλευτή

Ο Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αλλάζει τις ώρες του Blue Star Myconos

273 αιτούντες άσυλο έφτασαν στη Σάμο από την Κρήτη με το «Express Jet»