15 C
Σάμος
19/01/2025
Σαμιακά

Πράσινο “φως” από το Σ.Α.Σ. για τη σύνδεση των νησιών με τη Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στην τελευταία του συνεδρίαση ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των κατοίκων του βορειανατολικού Αιγαίου για σύνδεση των νησιών με την Θεσσαλονίκη.

Η πρόταση η οποία έτυχε θετική γνωμοδότησης αφορά σε δύο επιδοτούμενα δρομολόγια την εβδομάδα, το ένα να συνδέει τα νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο με το λιμάνι της Καβάλας, καθώς μέχρι σήμερα και τα δύο δρομολόγια έχουν προορισμό το λιμάνι της Καβάλας.

Στην εξέλιξη αυτή σημαντική ήταν η συμβολή της Γενικής Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγια να ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα, το οποίο και θα εξυπηρετήσει σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών, κυρίως φοιτητών.

Πηγή: politischios.gr

Related posts

Ο Γύρος της Σάμου 2025 επέστρεψε !

admin

Αεροδιακομιδή από Σάμο και Ρόδο με συντονισμό του ΕΚΑΒ – Η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» κατέγραψε ζωντανά την επιχείρηση

admin

Με επιτυχία η εκδήλωση Κοπής Πίτας του Συλλόγου «ΕυΠο»

admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου καταγγέλλει τις συνεχείς μετακινήσεις των ιατρών προς το Αγαθονήσι

admin

Προαγωγή Γ. Μιαούλη στον Βαθμό του Πυράρχου

admin

Λυμπέρης προς Δημοτική Αρχή: Ξεπεράστε την έπαρση για το καλό του τόπου

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Οι νέοι sommelier εκπαιδεύονται με σαμιώτικα κρασιά

admin

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος: Πειράματα και δημιουργίες από τους μαθητές του Ομίλου Φυσικής

admin