13.9 C
Σάμος
19/02/2025
Δήμος

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

Θετική εξέλιξη για τη Δυτική Σάμο, με την υπογραφή της ένταξης σημαντικών έργων αποκατάστασης. Ανάμεσά τους, το κτήριο της Πορφυριάδας και η αποκατάστασης του δρόμου προς τη σπηλιά του Πυθαγόρα, που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, συνολικού προϋπολογισμού 885.000 €, αποσκοπούν στην αποκατάσταση του κτιρίου της Πορφυριάδας, που υπέστη σημαντικές βλάβες μετά τη σεισμική δόνηση της 30ης Οκτωβρίου 2020. Στόχος είναι να επανέλθει το κτήριο στην προ του σεισμού κατάσταση, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του.

Παράλληλα, η αποκατάσταση του δρόμου προς τη σπηλιά του Πυθαγόρα εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των έργων, καθώς αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την προσβασιμότητα σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Έτσι, θα διασφαλιστεί η ασφαλής και άνετη πρόσβαση των τουριστών και των επισκεπτών στο μνημείο αυτό, αναδεικνύοντας περαιτέρω την ιστορία και τη φυσική ομορφιά του τόπου.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη που έρχεται ως αποτέλεσμα του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής αρχής του Δήμου Δυτικής Σάμου και του Βουλευτή  Ν. Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

 

Related posts

Δημήτρης Βογιατζής: Δύο μεγάλες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν το Γήπεδο Χώρας!

admin

Ο Ευρωβουλευτής Μπελέρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025: Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

admin

8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

«ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Αιολικά Πάρκα

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Κλειστές υπηρεσίες την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας για τη δημόσια υγεία

admin

Απεργία για την Υγεία: Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μουρτερή Μαραθοκάμπου

admin

Η «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο» στηρίζει δυναμικά την Πανσαμιακή κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία

admin