24/07/2026
Σαμιακά

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

347402789_6255137757898720_7899840676236184357_n

Mε αφορμή την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου ο κ. Μάνος Βαλής αναφέρθηκε στα σχέδια και τον προγραμματισμό της νέας θητείας. Αρχικά, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή των ξενοδόχων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, ενώ από την άλλη δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της νέας θητείας, καθώς όπως είπε “καμία θητεία δεν πρόκειται να είναι πιο δύσκολη από την προηγούμενη κατά τη διάρκεια της οποίας εμφανίστηκε ο κορονοϊός, ενώ το νησί έπληξε ένας φονικός σεισμός.

Στον σχεδιασμό για τη νέα θητεία εστίασε κυρίως στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και την τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής του τουριστικού προϊόντος. Επίσης, ο κ. Βαλής αναφέρθηκε στην ευτυχή συγκυρία να υπάρχουν τα χρήματα τόσο στην περιφέρεια, όσο και τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, ο οποίος έχει εξασφαλίσει από το Ταμείο Αλληλεγγύης 500.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού.

Τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν τα δρομολόγια εσωτερικού, όπως ήδη ξεκίνησε από πέρυσι μ’ ένα δρομολόγιο επιπλέον την ημέρα καθημερινά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το οποίο είχε πληρότητα πάνω από 90%. Τον επόμενο χρόνο, όπως είπε γίνονται προσπάθειες αυτό να ξεκινήσει από τον Μάιο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων αναφέρθηκε στις εκθέσεις, που θα συμμετέχουν όπως της Σμύρνης στις αρχές Δεκέμβρη, καθώς όπως είπε φέτος αποδείχτηκε, ότι η αγορά της Τουρκίας έχει μεγάλη δυναμική με 80.707 άτομα να έχουν επισκεφτεί το νησί μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη.

 

Πηγή ertnews.gr

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

100% επιτυχία για το ΕΠΑΛ Καρλοβασίου στις Πανελλαδικές

Δημήτρης Τέλιος: Με το εθνόσημο στη σφαιροβολία Κ18, στη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου

Μάριος Καπανταής: Ο Σαμιώτης παλαιστής που διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Τρία νέα ξενοδοχεία στην Ψιλή Άμμο Σάμου, εγκρίθηκαν οι άδειες

Σάμος: Επανεκλογή της Θεοδώρας Παπαδάμ στην προεδρία του «ΕυΠο» η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση λύση για το σχολείο του Παγώνδα