23/07/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σάμος: Εντοπισμός 47 αλλοδαπών σε θαλάσσια περιοχή – Μια γυναίκα δεν είχε τις αισθήσεις της

ΔΙΑΣΩΟ

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σάμου, έναντι οικισμού ¨ΔΡΑΚΑΙΩΝ¨ Σάμου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και προέβη στην περισυλλογή συνολικά 47 αλλοδαπών (14 άντρες, 17 γυναίκες, 5 αγόρια και 11 κορίτσια) καθώς και μίας (01) γυναίκας, χωρίς τις αισθήσεις της.

Μετά τον ασφαλή κατάπλου του στον λιμένα Βαθέως ν. Σάμου, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ η σορός της γυναίκας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Επιπλέον, διεξάγονται έρευνες από ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς, κατά δήλωση των διασωθέντων, ο χειριστής της λέμβου κατέπεσε στη θάλασσα για να διαφύγει και έκτοτε αγνοείται.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί καταστράφηκε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Open City στο Καρλόβασι: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 25 Ιουλίου

Μπήκε σε κατάστημα στο Βαθύ και άρπαξε προϊόντα 80 ευρώ

Ικαρία: Ημερίδα για τις τηλεφωνικές απάτες και την ενδοοικογενειακή βία στον Άγιο Κήρυκο

Αποστολή αστυνομικού κλιμακίου από τη Σάμο στους Φούρνους για την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας

Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος στον Μαραθόκαμπο που επέτρεψε αλκοόλ σε τρεις ανήλικους

Σύλληψη 25χρονου στη Σάμο μετά από καταδίωξη: Τραυμάτισε Συνοριακό Φύλακα, βρέθηκαν 119 ναρκωτικά χάπια