17/06/2026
Σαμιακά

Σάμος: Επεισοδιακή καταδίωξη από το Λιμενικό διακινητή παράνομων μεταναστών

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με 5 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Στο σημείο μετέβησαν 2 περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους. Το πλήρωμα του περιπολικού περισυνέλεξε τους πέντε επιβαίνοντες και προέβη στη σύλληψη ενός 29χρονου από αυτούς για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Στη συνέχεια οι τέσσερις αλλοδαποί (ένας άνδρας, μία γυναίκα και δύο ανήλικοι) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

Τις απογευματινές ώρες χθες, σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε πνευστή λέμβο με 6 αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου.

Το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX περισυνέλεξε τους 6 επιβαίνοντες. Ένας 27χρονος από αυτούς συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα” και του άρθρου 25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο”. Οι υπόλοιποι πέντε αλλοδαποί (όλοι άντρες) μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η λέμβος καταστράφηκε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος στα ονομαστήρια του Ιερωνύμου

Το Σμύρνα ντι Λεβάντε στα δρομολόγια του Λευκά Όρη από τις 25 Ιουνίου έως και τις 11 Ιουλίου

Ευχαριστήρια επιστολή της 14ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. προς τα supermarket VKD Market

Αιδώς Αργείοι» – Σκληρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ΚΥΤ Ζερβού

Δικαστική δικαίωση: Διαγραφή χρεών 90,41% και διάσωση περιουσίας για οφειλέτη με χρέη 886.000 ευρώ

Δωρεά εξοπλισμού αποκατάστασης στο ΚΕΦΙΑΠ Σάμου