29.4 C
Σάμος
01/07/2025
Σαμιακά

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

Banner Samos24

Αντιδράσεις στους επαγγελματίες της Σάμου έχει προκαλέσει έγγραφο της Λιμενικής Αρχής για το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, το οποίο οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, θεωρούν ασφυκτικό και ζητούν να αναθεωρηθεί.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι η τροφοδοσία θα πρέπει να γίνεται από τις 7 ως τις 10 το πρωί, με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες εστίασης να θεωρούν ανεφάρμοστο το μέτρο, διαμηνύοντας ότι είναι αδύνατο να ισχύσει.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργος Κυριαζής εξηγεί ότι “τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν περίπου στις 9 το πρωί, ενώ και τα καταστήματα εστίασης δεν ανοίγουν πολύ πρωί για να δοθούν οι παραγγελίες. Ακόμη και αν από το βράδυ να έχουν δοθεί οι παραγγελίες οι χονδρέμποροι του νησιού, λόγω και του γεωγραφικού ανάγλυφου, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τις επιχειρήσεις”. Ο ίδιος σημείωσε πως “αν και εφόσον το ωράριο διευρυνθεί ως τις 12 το μεσημέρι τότε ίσως να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις, κάνοντας και αυτές έναν καλύτερο προγραμματισμό”.

Το νέο ωράριο τροφοδοσίας προκάλεσε αναστάτωση στους επαγγελματίες που ζητούν να γίνει σύσκεψη, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να επανεξεταστεί η κατάσταση και να διερευνηθεί το πώς θα μπορέσει από την μία να γίνεται η τροφοδοσία των καταστημάτων σωστά και χωρίς προβλήματα και από την άλλη να μην προκαλείται κυκλοφορικό κομφούζιο στους δρόμους. Και αυτό επειδή τα οχήματα τροφοδοσίας πραγματοποιούν συχνές στάσεις, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές κυρίως στην παραλιακή λεωφόρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

Related posts

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin

Σάμος: Kινητοποίηση των επαγγελματιών των συνεργείων κατά του «Ψηφιακού Πελατολογίου»

admin

Πάνω από 50 παιδιά στην πρώτη περίοδο των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης

admin

Από 2 Ιουλίου: Το Ανανεωμένο Superstar II της Seajets «βάζει πλώρη» για Σάμο και Δωδεκάνησα

admin

ΓΕΛ Καρλοβασίων: Θρίαμβος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Δύο πρωτιές στον Νομό Σάμου!

admin

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις Προσκλήσεις «Επιχειρώ πράσινα» στα μικρά νησιά, ύψους 50 εκ. ευρώ

admin

Η Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

admin

Ε.Ο.Σ.Σάμου: Οδηγίες για την καταπολέμηση της ευδεμίδας στα αμπέλια

admin