26/11/2025
Σαμιακά

Σάμος: 6.000 Τούρκοι τουρίστες σε μία εβδομάδα

Tο φιλί της ζωής στην τοπική κοινωνία της Σάμου δίνουν καθημερινά οι εκατοντάδες επισκεπτών από τη γειτονική Τουρκία.

Οι αφίξεις αυξάνονται όσο προχωρά το καλοκαίρι ενώ την περασμένη εβδομάδα που οι Τούρκοι γιόρταζαν το Μπαιράμι έφθασαν τις 6.000 στα δύο λιμάνια, Πυθαγορείου και Σάμου.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας Μανόλης Κυπραίου του MEANDER TRAVEL ανέφερε ότι οι χιλιάδες Τούρκοι επισκέπτες που κατέκλυσαν το νησί την προηγούμενη εβδομάδα ισοφάρισε την μειωμένη κίνηση που υπήρχε στην κίνηση τουριστών μέσω πτήσεων τσάρτερ.

Κοινή διαπίστωση του συνόλου των τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτόρων του νησιού είναι ότι η Σάμος θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της προς την Ανατολή καθώς υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή τουριστών για τα ελληνικά νησιά από την Σμύρνη και τις κοντινές τουρκικές πόλεις.

Άλλο ένα θέμα που επισημαίνουν είναι η αναγκαιότητα να εγκριθεί και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών για τους τούρκους επισκέπτες. Πρόκειται όπως αναφέρουν για ένα πρόγραμμα ζωτικής σημασίας για την τουριστική ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου καθώς αποφέρει σημαντικό εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Related posts

Παρουσίαση του «Ούντο» της Έλενας Χουσνή στο Μαλαγάρι με συνδιοργανωτή τον «ΕυΠο»

Γενική Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου

Απεβίωσε ο Νικόλαος Σούτος – Επιθυμία της οικογένειας για δωρεές αντί στεφάνων σε φορείς της Σάμου

Η 79 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο Σάμου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ Σάμου τον Νοέμβριο