24/05/2026
Δήμος

Στάντζος: Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί…

Στην εκπομπή του Open TV “Ώρα Ελλάδος 7” μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ.  Γιώργος Στάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Μεταναστευτικό, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κώστα Ζουράρι που συμμετείχε στο πάνελ είπε: «Ελάτε κε Ζουράρι να σας δείξω την ανομία στη Σάμο».

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου είπε: «Κουνάτε το δάχτυλο, κε Ζουράρι, και μιλάτε για πρόσφυγες. Από το 2015 πρόσφυγες είναι η αλληλέγγυα κοινωνία της Σάμου, της Χίου, της Λέσβου, της Κω. Αν είχαμε τη χρονική άνεση να εφαρμόσουμε το δικό σας στρατήγημα, θα ήταν πλήρης αποτυχία. Λυπάμαι γιατί μέχρι να λύσετε τα δικά σας θεωρητικά στρατηγήματα, η Σάμος, η Χίος, η Κως, η Μυτιλήνη έχει καταληφθεί πλήρως. Αποδείχτηκε η λανθασμένη διαχείριση του Μεταναστευτικού, που οδηγεί σε ακροδεξιές συσπειρώσεις στην κοινωνία. Εσείς φταίτε αν ενισχύετε η ακροδεξιά στην Ελλάδα. Διότι αποτύχατε πλήρως. Οι κοινωνίες αποδείχτηκαν περισσότερο άξιες από την πλειοψηφία. Σας κουνάω τώρα εγώ το δάχτυλο. Οι αλληλέγγυοι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσουν το λιμάνι και την άνεση του καναπέ τους και να κατέβουν στη Σάμο να δουν ποια είναι πραγματικά η αλληλέγγυα κοινωνία. Αρκετά. Η υπομονή  μας έχει εξαντληθεί. Νοιώθω ιδιαίτερα θιγμένος από αυτό που βλέπω. Μιλάμε για δύο Ελλάδες. Ελάτε, κε Ζουράρι, να σας δείξω την ανομία στη Σάμο. Καταπατούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καταστρέφονται  δασικές εκτάσεις. Θέλουμε το νησί μας να ανακουφιστεί. Αν δεν ανακουφιστεί, χρόνος δεν υπάρχει και τις λύσεις θα τις δώσουμε εμείς».

https://www.facebook.com/islandofsamos/videos/468253900462023/?hc_ref=ART3csr0oRBanWbPsEJB44iUZF6397btfTmbnI_3balCUhLDlGg3K9xB72fUjRMxloc&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARC-iMI7w0K2mGyD1SAtEPZ_HwWhhiTv5GXFb6oaQRe_r2LJw7kkEZ5Ia4EakSGsCEgRugV0wDXmrotR0VCVSuaFrdG4SFo2b7MHoW-BsvWsuZUdpMOJ1DfbQHWUjrY4rL-po-IBL0eqHGrH116a0cy6-PAcWm0Pym0NjMeNLBBHnnnvMOa1cTBUnEKb-JEKgmaSgxoiTSfrlTOpWjKUovvxn9AuzO7L3iYYhfC5nRh6LE5GDtFSpHA7q73Fs1W9I_XRfVhY6oVEeiJKDPHJYfxtgeq8_AJ6I6jLjdjuS_CEvpCEw8rh2j46LEiCdgaI5oMStIWJpycBPoJgAW6UnlQmp9oeeOTyGq4gEw&__tn__=kC-R

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο: Ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Χωροταξικό Τουρισμού

Η «Συμμαχία Πολιτών» για την αποχώρηση του Παναγιώτη Λυμπέρη και την είσοδο του Μανώλη Ευγενικού στο ΔΣ

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο πρώην δήμαρχος Καρλοβάσου Παναγιώτης Λυμπέρης

Ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο Παγώνδα ζητά η ΑΝΑΣΑ: «Δεν υπάρχει περιθώριο για προχειρότητα»

«Προϋπολογισμός ακρίβειας»: Η ΑΝΑΣΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό 2026 του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ